Hlavní obsah

Matějovského namíchly blbé poznámky. Tak svou Spartu sekl

Praha

Matějovský, Matějovský, hej! Fanoušci fotbalové Sparty obsadili v Mladé Boleslavi celou protilehlou tribunu a během prvního poločasu skandovali jméno svého bývalého hráče. Netušili však, že právě Marek Matějovský ukončí jarní neporazitelnost jejich týmu (2:1). První gólovou akci založil, o vítěznou trefu se pak postaral sám. Zkušený záložník přitom paradoxně během svého působení na Letné slýchal, že mu chybí větší produktivita. „Ode mě už se střely na bránu ani nečekají...“ usmívá se kapitán Středočechů.

Foto: Vít Černý, ČTK

Marek Matějovský z Boleslavi se loučí s diváky po výhře nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Jak chutná vítězství nad vaším bývalým klubem?

Máme velkou radost. Před zápasem jsme si říkali, že bychom mohli být první, kdo je na jaře sekne. Povedlo se, takže spokojenost.

Nejste žádný velký střelec, ale rozhodl jste.

Moc gólů nedávám. Spousta týmů ode mě ani nečeká, že bych střílel, spíš vymýšlím ještě předfinální nebo finální přihrávku. Teď mi ale problesklo hlavou, ať si pustím míč a zkusím vystřelit. Za gól jsem rád.

Trenér Jozef Weber o kapitánovi:
„Marek Matějovský je dostatečně zkušený. Nepozoroval jsem, že by měl proti Spartě větší motivaci. Spíš jsem ho nabádal, ať mladší kluky zklidní. Nepotřebovali jsme, aby vedle sebe viděli nervózního a přemotivovaného hráče. Mára nebyl během utkání vždy top, ale jeho velikost se ukázala, když dokázal rozhodnout.“

Zrovna vaší Spartě...

Já jí dál přeju. Když nehraje proti nám, držím klukům palce. Pocity tak jsou smíšené. Zažil jsem tam spoustu krásných let, což se z hlavy jen tak nevymaže. V hledišti bylo dost sparťanů a někteří na mě měli divné poznámky. Možná kvůli nim mám radost, že se povedlo Spartu porazit. Jinak jí fandit budu dál.

Fanoušci Sparty však na druhou stranu také skandovali vaše jméno. Jak vám bylo?

Hezké gesto, ale ještě za stavu 0:0. Když jsme vedli, tak přešli na nepříjemné poznámky. K fotbalu asi patří.

Měli jste štěstí, že jste první poločas přestáli za bezbrankového stavu, že?

Náš úvod byl slaboučký. Hlavně z mojí strany. Měl jsem spoustu ztrát a nebyl se sebou vůbec spokojený. Věděli jsme, že musíme přidat. V kabině jsme si řekli, že zatlačíme na stopery, protože Štetina i Costa jsou náchylní k chybám. Povedlo se, i brankář Nita jednu vyrobil.

Rozhodčí Nenadál proti vám po přezkoumání videa nařídil penaltu. Zkoušel jste mu ji rozmluvit?

Reklamoval jsem u něj, zda penaltě nepředcházel Tettehův faul na našeho brankáře. Rozhodčí tvrdil, že o faul nešlo. Pak není o čem diskutovat.

Na trávníku se často jiskřilo. Vy jste svedl několik tvrdých soubojů hlavně s Kangou a Frýdkem.

Abych pravdu řekl, Kanga není úplně můj šálek kávy. Fotbalista je skvělý, ale každý kontakt doprovází hlasitými projevy. Zdá se, že má zlomenou nohu, přitom hned běhá dál. To se mi nelíbí. S Frýďasem jsme si souboje rozdali fifty fity. A když jsem ho jednou trefil, tak jsem se omluvil.

Poskočili jste na šestou příčku. Už pasete po evropských pohárech?

Vůbec. Jsme rádi, že nám to šlape, na jaře jsme ještě neprohráli. Uvidí se, kam až se můžeme posunout. Zatím se však musíme koukat i pod sebe, kde je tabulka hodně našlapaná.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice