Hlavní obsah

Už není specialistou na outsidera. Nejhezčí trefa kariéry, ale k výhře nevedla, brblal obránce

Praha

Tři ligové góly měl na kontě až do bitvy šestadvacátého kola nejvyšší fotbalové soutěže obránce Slavie Praha Jan Bořil. Pokaždé skóroval v konfrontaci s Příbramí. Když dokázal dostat míč do sítě v bitvě s jiným soupeřem, musel se spokojit s remízou. „Konečně jsem dal branku někomu jinému než Příbrami. Navíc šlo jednoznačně o moji nejhezčí trefu v dosavadní kariéře. Ale štve mě, že nevedla ke třem bodům," říká osmadvacetiletý zadák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil ze Slavie se raduje z gólu proti Liberci.

Článek

Při sobotní bitvě si po centru Hušbauera z pravé strany naběhl ke vzdálenější tyči a střelou z voleje pod břevno nedal brankáři Nguyenovi šanci. „Jde o docela těžký kop, když člověk musí dávat balon z prvního doteku. I proto jsem se maximálně soustředil, abych to trefil. Sice šla moje rána do středu branky, ale měla razanci a mířila pod břevno. Šlo o secvičenou věc," vypravuje rodák z Nymburka.

V předešlých devíti sezonách mezi tuzemskou fotbalovou elitou si připsal tři branky. V srpnu 2014 ještě v dresu Mladé Boleslavi premiérovým gólem přispěl k výhře 4:1, v únoru 2017 byl autorem jedné z osmi tref Slavie na hřišti Příbrami (8:1), na podzim probíhající sezony pak otevřel skóre znovu v duelu se Středočechy (4:1).

„V minulém ligovém kole mě trenér v Příbrami nepostavil a nechal mě odpočinout po Evropské lize, tudíž můj střelecký zápis vyšel na Liberec," směje se Bořil. „Doufám, že se polepším a budu dávat více gólů různým soupeřům," culí se ještě obránce Pražanů.

Byť jej štvalo, že se spoluhráči nedokázal Liberec složit na lopatky, nedělal si z nerozhodného výsledku těžkou hlavu. „Myslím, že jsme dominovali. Kdybychom proměnili všechny šance, jednoznačně bychom vyhráli. Jsme naštvaní ze ztráty dvou bodů. Ale máme pořád dost velký náskok. Není důvod být nervózní. Jedna remíza nás nerozhodí."

Reklama

  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články