Hlavní obsah

Plzeň uspěla na Slovácku a drží se sedm bodů za Slavií. Baník ukončil mizérii

Praha
Aktualizováno

Vedoucí Slavia svou roli na Dukle zvládla. Druhá Plzeň v nedělním utkání 27. kola fotbalové Fortuna ligy vyhrála na Slovácku 1:0 a zůstala za lídrem sedm bodů. Liberec remizoval s Jabloncem 0:0, stejně jako Bohemians s Mladou Boleslaví. Olomouc porazila Karvinou 3:2 a Baník zdolal Teplice 3:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu. V popředí vlevo je zklamaný Stanislav Hofmann ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Plzeň v lize prohrála poslední dvě venkovní utkání. Nápravu chtěla zjednat na Slovácku, s nímž neprohrála v posledních 21 vzájemných zápasech (od května 2006). Na úspěšnou bilanci navázala, na výhru jí znovu stačil jediný gól. Z penalty se o něj v prvním poločase postaral Hrošovský. Viktoria má z druhého místa ztrátu osm bodů na vedoucí Slavii a naopak náskok jedenácti bodů na třetí Spartu, která má pondělní dohrávku se Zlínem k dobru.

Další bitva o Ještěd zůstala za očekáváním. Gól v ní nepadl, takže platí, že Liberec vyhrál jediný z posledních šesti zápasů s Jabloncem a v posledních třech neskóroval. Slovan zůstal v tabulce osmý, jeho rival drží čtvrtou příčku.

Baník je v semifinále poháru, v lize ovšem minulých pět kol nevyhrál (z toho 4 porážky). Teplice nejsou jeho oblíbeným soupeřem, Ostrava vyhrála jediný z posledních 10 vzájemných zápasů. Baník však obě série zlomil. Již do přestávky vedl 3:1 a ve druhé půli se již skóre nezměnilo.

Mladá Boleslav minule porazila i Spartu a jako jediná na jaře ještě neprohrála. Příznivou bilanci si udržela i bezbrankovou remízou v Ďolíčku. Letos tak má 4 výhry a 4 remízy. Klokani jsou naopak na vlastním trávníku prokletí. Bohemians doma v lize nevyhráli 13x po sobě a v posledních 6 zápasech tam nedali gól...

Olomouc se posouvá tabulkou vzhůru, Karviná hraje o záchranu. Sigma zvítězila 3:2, takže neprohrála ani jeden ze čtyř vzájemných duelů. Hanáci už jsou sedmí, pouhý bod od skupiny o titul.

Program 27. kola:
Pátek
Příbram - Opava 3:1
Sobota
Dukla - Slavia 1:5
Neděle
Olomouc - Karviná 3:2
Branky: 2. Jemelka, 42. Falta, 61. Yunis - 9. Budínský, 55. Lingr
Bohemians - Mladá Boleslav 0:0
Ostrava - Teplice 3:1
Branky: 14. a 22. Kuzmanovič, 26. Diop - 24. Hora
Liberec - Jablonec 0:0
Slovácko - Plzeň 0:1
Branka: 28. z pen. Hrošovský
Pondělí
18:00 Sparta - Zlín

Reklama