Hlavní obsah

Měl blízko hattricku, přesto Hušbauer netuší, zda si řekl o místo v sestavě na Chelsea

Praha

Mohl si snad říci o místo v základní sestavě pro čtvrteční čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea hlasitěji? Vždyť na Julisce dva góly dal, na jeden nahrál, dokonce i k hattricku měl Josef Hušbauer blízko. A samozřejmě, ještě přitom dirigoval cestu Slavie za hladkou výhrou 5:1 v malém pražském derby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté na Dukle slaví, zleva Alex Král, Milan Škoda a Josef Hušbauer.

Článek

„To musí rozhodnout trenér. Něco na Chelsea přichystá. Myslím, že i k změnám v sestavě dojde," pravil Hušbauer po demolici Dukly, přičemž na něm bylo patrné, jak moc rád by si proti londýnským Blues zahrál. Vždyť na evropské pohárové scéně dostal příležitost naposledy v prvním duelu vyřazovací části doma proti belgickému Genku. Odvetu už nehrál, v osmifinálových partiích proti Seville seděl pouze mezi náhradníky.

Jenže trenér nic. Neodpověděl, ba ani nenaznačil, zda po excelentním vystoupení podtrženém dvěma trefami s Hušbauerem počítá.

„Pepa v každém zápase potvrzuje, jak důležitým hráčem pro nás je. Ukázalo se to ostatně i v minulém ligovém kole doma proti Liberci, kdy v prvním poločase nehrál," připomněl Jindřich Trpišovský absenci Hušbauerových nápadů a přihrávek ve střetnutí se Severočechy, za kterou Slavia zaplatila bodovou ztrátou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer střílí svůj druhý gól během utkání Dukla - Slavia (1:5).

Jenže Chelsea není Liberec. A derby s Duklou bylo pochopitelně o něčem jiném, než bude konfrontace s momentálně pátým týmem Premier League.

„Ještě uvidíme, jak mužstvo poskládáme. Bude nám chybět distancovaný Souček, takže variant se nabízí víc. Nemluvě o tom, že každý zápas má svou typologii a my i na jejím základu vybíráme hráče," naznačil slávistický kouč, že ani dva vstřelené góly ještě nikomu negarantují místo v sestavě.

Devětadvacetiletý Hušbauer, který dal v české lize dvě branky v jednom zápase už pošesté, měl přitom na Julisce blízko k hattricku. „Asi nejblíž v kariéře," povzdechl si po střele v samém závěru zápasu, která jen těsně míjela tyč Radovy brány.

„Přáli jsme mu ho. Když rozhodčí přezkoumávali pár minut před koncem po faulu Holendy znovu celou situaci před bránou Dukly, trochu jsme doufali, že by mohla následovat penalta. Pro Hušbyho příležitost, aby zkompletoval hattrick a byl jako Ovečkin," přispěchal slávistický trenér s narážkou na nejlepšího střelce hokejové NHL.

Ale že by alespoň napověděl, zda má Hušbauer po výkonu na Julisce do sestavy pro úvodní čtvrtfinále s Chelsea blíž?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský.

„Produktivitou je pro nás důležitý v každém zápase, teoreticky tudíž i v Evropské lize. Není to o tom, že bychom s ním počítali jen pro jednu soutěž," nechal si Trpišovský odpověď pro sebe. „Máme nabitý program, hned po Chelsea nás čeká derby se Spartou, poté odveta v Londýně a hned cesta do Zlína."

Možná v pondělí v noci už bude slávistický kouč moudřejší a sdílnější. To až uvidí dohrávku 33. kola Premier League mezi Chelsea a West Hamem a posoudí, nakolik mu Hušbauer do záměrů pro čtvrteční zápas s Blues pasuje.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články