Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Liberec 1:2Liberec vyhrál v Mladé Boleslavi a je šestý. Penalta mu radost nepokazila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
67. Potočný 0 : 1
88. Malinský 0 : 2
90. Přikryl 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Přímý souboj o šesté místo ovládl Liberec. Severočeši v dohrávce 28. kola vyhráli v Mladé Boleslavi 2:1 a svého soupeře vystřídali na šestém místě tabulky. Triumf vystřelil svým prvním jarním gólem Roman Potočný a jistil ho Tomáš Malinský. Boleslav dokázala už jen snížit z penalty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor libereckého gólu Roman Potočný (vlevo) slaví. Vpravo je jeho spoluhráč Matěj Hybš.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy hrály v minulém kole bez gólů. Liberec 0:0 s Jabloncem a stejně tak Mladá Boleslav na hřišti Bohemians 1905. A dlouho to vypadalo, že v gólové impotenci budou oba pokračovat.

Střelecké trápení uťal až v 67. minutě Roman Potočný, a to z druhé střely Libereckých na bránu. Jak Slovan na defenzivu domácích vyzrál? Oscar na pravé straně vyslal  Malinského, který ve vápně krásně našel Potočného a ten pravačkou z první přesnou střelou k tyči skóroval.

Jen kousek chyběl k vyrovnání Přikrylovi v 73. minutě po standardní situaci. V 88. minutě pak tři body z brejku do otevřené obrany zajistil Slovanu trefou Malinský.

Čtyři poslední zápasy Mladá Boleslav s Libercem v lize prohrála, poprvé mu však alespoň dokázala vstřelit gól. V nastaveném čase se z penalty prosadil Tomáš Přikryl. Víc však už domácí nestihli a místo v elitní šestici přenechali dvě kola před koncem základní části rivalovi od Nisy.

28. kolo první fotbalové ligy:
Mladá Boleslav - Liberec 1:2
Branky: 90.+4 Přikryl z pen. - 67. Potočný, 88. Malinský. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Dresler - Královec (video). ŽK: Bucha, Přikryl, Tatajev, Matějovský, Takács - Kačaraba, Kozák, Vukliševič. Diváci: 3058.
M. Boleslav: Šeda - Fulnek, Hájek, Jugas, Túlio (66. Ladra) - Hubínek, Tatajev (64. Takács), Bucha (46. Mareš), Přikryl - Matějovský - Mešanovič. Trenér: Weber.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Malinský (90. Vukliševič), Breite, Oscar, Mara (60. Pešek), Potočný - Kozák (88. Musa). Trenér: Hornyák.

Reklama

Související témata: