Hlavní obsah

Výborná zpráva. Chovancův stav se po infarktu lepší, brzy se opět zapojí do komise rozhodčích

Praha

Zdravotní stav předsedy komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR Jozefa Chovance, který před dvanácti dny prodělal infarkt, se výrazně lepší. Devětapadesátiletý bývalý československý reprezentant a někdejší trenér národního týmu dnes dorazil za kolegy na úvod semináře sudích a během dvou týdnů by se měl opět naplno zapojit do práce v komisi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stav Jozefa Chovance se po prodělaném zlepšil

Článek

"Přišel nás pozdravit. Ujistil nás, že je v pořádku, byl plný optimismu. Říkal, že během týdne, 14 dnů se bude zapojovat do normální činnosti komise i osobně," řekl novinářům místopředseda komise Martin Wilczek.

"V současnosti vše řešíme telefonicky, takže když jsme vydávali nějaké prohlášení, tak všechny situace s ním byly konzultovány, vyjádřil se k nim. Spolupráce kromě osobního styku je na stejné úrovni, to znamená denní telefonický kontakt," dodal Wilczek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jozef Chovanec předává ocenění Pavlu Vrbovi

Chovanec vede české rozhodčí od loňského června, kdy nahradil odvolaného Poláka Michala Listkiewicze.

Jako hráč získal osm titulů se Spartou Praha a dva nizozemské s PSV Eindhoven. Za československou reprezentaci odehrál 52 zápasů a dal čtyři branky. V roli trenéra Sparty přidal další dva tituly, národní tým vedl v letech 1998 až 2001 a startoval s ním na mistrovství Evropy 2000.

V minulosti koučoval také Příbram, Krasnodar, Ružomberok nebo Slovan Bratislava. Ve Spartě působil i jako generální sportovní manažer.

Reklama