Hlavní obsah

Slavia - Olomouc 2:1Slavia další ztrátu nepřipustila a do nadstavby jde se čtyřbodovým náskokem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Yunis 0 : 1
26. Olayinka 1 : 1
60. Van Buren 2 : 1
Záznam online reportáže

Barcelona/Praha

Se čtyřbodovým náskokem vstoupí fotbalisté Slavie Praha do historicky první nadstavbové části nejvyšší tuzemské soutěže. V sobotu svěřenci trenéra Trpišovského porazili v třicátém kole základní části Olomouc, přestože rychle inkasovali a museli skóre otáčet. Těsné jednogólové vítězství je pro hosty z Hané s ohledem na množství vyložených šancí domácích borců ještě milosrdné.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Mick Van Buren vstřelil Olomouci gól na 2:1.

Článek

Slavia byla blízko gólu krátce po úvodním hvizdu, jenže po přímém kopu Hušbauera gólovou hlavičku Deliho skvostně zastavil Mandous a dorážející Olayinka trefil na brankové čáře stojícího Beneše.

Hosté pak z prvního výpadu šokovali domácí tým i jeho fanoušky, když Zahradníčkův centr z pravé strany trknul hlavou do sítě Yunis - 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Olomouce slaví gól Jakuba Yunise na Slavii.

Zbytek první půle se pak proměnil v ofenzivní galapředstavení domácího mužstva, které výborně kombinovalo a vytvářelo si jednu šanci za druhou. Jenže po centru Hušbauera z pravé strany hlavičkujícího van Burena vychytal Mandous, jenž skvěle lapil i Coufalovu tutovku.

Hosté se sice snažili ucpávat skulinky v přetíženém defenzivním valu, jenže zastavit Pražany překypující pohybem a rychlými přihrávkami bylo složité. Nicméně i další šance Olayinky a Krále ke gólu nevedly. Až když Masopust ve 26. minutě prostrčil míč na hranici pokutového území, nekrytý Olyainka pálil přesně k tyči - 1:1.

Ještě před přestávkou mohli skóre na stranu domácích strhnout Král, Ngadeu a Masopust, ale buď jejich rány zkrotil vynikající Mandous, nebo šel míč těsně mimo branku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vít Beneš ze Sigmy Olomouc a Peter Olayinka ze Slavie Praha.

Hned po obrátce se ve stoprocentní šanci zjevil Bořil, ale jeho ránu zpacifikoval Mandous. Tlak Slavie neustával, jenže chybělo gólové vyjádření. Deli totiž hlavičkoval v další šanci nad branku, van Buren trknul míč těsně mimo a při střele Hušbauera se vyznamenal Mandous.

Po hodině hry však prostrčil Král míč přesně mezi obránci k nohám rozběhnutého Van Burena pálícího tentokrát neomylně - 2:1.

Pak se k nebezpečnému výpadu dostali i hosté, jenže rychlý brejk po Lalkovičově centru z levé strany poslal Yunis hlavou nad branku. Šlo o jeden z mála okamžiků, kdy jinak precizní obrana Slavie pustila soupeře na dostřel branky Koláře.

Ten totiž i většinu času druhé půle sledoval kombinační představení spoluhráčů, kteří mohli van Burenem, Olayinkou či Součkem gólový účet navýšit, jenže střelci domácích postrádali přesnost. Slavia i tak po dvou předešlých ligových remízách 1:1 v domácím prostředí slavila výhru.

30. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Sigma Olomouc 2:1 (1:1)
Branky: 26. Olayinka, 60. Van Buren - 7. Yunis. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Kotík - Královec (video). ŽK: Lalkovič (Olomouc). Diváci: 12.956.
Slavia: Kolář - Coufal (75. Frydrych), Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Král - Masopust (78. Traoré), Hušbauer, Olayinka - Van Buren (84. Škoda). Trenér: Trpišovský.
Olomouc: Mandous - Beneš, Polom, Jemelka - Zahradníček, Plšek, Dvořák (60. Lalkovič), Kalvach, Houska, Falta (84. Sláma) - Yunis (65. Nešpor). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: