Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Unikátní gól i hattrick na rozloučenou se základní částí

Praha

Porce zápasů, na kterou jsou fanoušci zvyklí, je u konce. Soutěž však pokračuje dál nově zavedenou nadstavbou, její účastníci se jen rozdělili do tří skupin. Hrdinové tak trochu nostalgického víkendu figurují v ideální sestavě 30. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Tři zástupce má vedoucí Slavia a Jablonec, dva Sparta.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 30. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz

Článek

Ligový debutant Mandous v brance Sigmy dělal, co mohl. Favorit nicméně vyvinul takový tlak, že skóre nakonec otočil. Vítězný gól Slavie vstřelil Van Buren, vydařenou partii sehráli také Bořil či Hušbauer. Plzeň měla s poslední Duklou klidnější práci, o dva góly se postaral uzdravený Kopic.

Spartě při premiéře trenéra Horňáka vyšel duel v Opavě. Skóre otevřel obránce Hanousek, jehož vůbec první trefa ve 131. ligovém startu je svým způsobem unikátní. Pojistku přidal Švéd Karlsson. Jablonec si v jednom ze šlágrů kola poradil s Baníkem. Kanonýr Doležal si připsal svůj první hattrick, k výrazným postavám patřili také Hovorka a Hübschman.

Pokud jde o tabulku střelců, svou vlastní ligu si hraje Komličenko. Kanonýr Mladé Boleslavi se proti Zlínu posunul již na 24 branek!

Sestava 30. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Mandous (Olomouc) - Bořil (Slavia), Hovorka (Jablonec), Hanousek (Sparta) - Kopic (Plzeň), Hušbauer (Slavia), Hübschman (Jablonec), Karlsson (Sparta) - Komličenko (Mladá Boleslav), Doležal (Jablonec), Van Buren (Slavia).

Reklama