Hlavní obsah

Lafata přišel o rekord. Kalašnikov z Boleslavi mu ho vzal během poločasu snů

Praha

Zapomeňte na Lafatu. Střelecký rekord samostatné české éry teď patří Nikolaji Komličenkovi. Ruskému snajprovi v dresu Mladé Boleslavi k tomu stačil první poločas úvodního zápasu nadstavby, kdy dal dva góly a celkově už má ve statistikách této sezony 26 přesných zásahů. O jednu trefu tak překonal rekordní zápis sparťana Lafaty ze sezony 2011/12. Komličenko využil k rekordu toho, že se vedení ligy rozhodlo počítat góly z nadstavby k těm ze základní části.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi

Článek

Lafata už si užívá fotbalového důchodu v Olešníku, v české lize nasázel 198 gólů, a to včetně deseti hattricků. Jeho maximem však bylo 25 nastřílených branek, což znamenalo historický rekord nejvyšší soutěže.

Po pátečních zápasech je ale jasné, že nově bude držitelem střeleckého maxima ruský kalašnikov z Mladé Boleslavi.

Komličenko sice během první půle pátečního utkání v Teplicích dlouho střelecky mlčel a sledoval, jak pálí jeho spoluhráči. Nakonec ale také dočkal a hned dvakrát. Nejprve se postavil k penaltě a prudkou ranou do středu branky navýšil mladoboleslavské vedení na 5:0.

V tu chvíli byl Lafatův rekord vyrovnán. Těsně před pauzou pak slavil druhý zásah a bylo jasné, že historicky nejlepším kanonýrem české nejvyšší soutěže je nově Nikolaj Komličenko.

HráčTýmSezonaPočet gólů
Nikolaj KomličenkoMladá Boleslav2018/1926
David LafataJablonec2011/1225
Radek DrulákDrnovice1995/9622
Vratislav LokvencSparta Praha1999/0022

Reklama

Související témata: