Hlavní obsah

Porážek na Slavii už bylo dost, velí Hrošovský. Plzeň má stále obhajobu ve svých rukou

Plzeň

Eden je pro ně zakletý. Fotbalisté Plzně prohráli posledních pět ligových zápasů na Slavii a pokaždé bez vstřelené branky. Pokud si viktoriáni chtějí uchovat reálnou naději na obhajobu titulu, mají nejvyšší čas černou bilanci zlomit. „Zatím máme všechno ve svých rukou,“ poukazuje záložník Patrik Hrošovský před šlágrem, který se hraje v neděli od 18:00. Sešívaní vedou tabulku a čtyři kola před koncem sezony mají na Viktorii dva body k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Patrik Hrošovský oslavuje gól.

Článek

Dva nejvýše postavené celky po základní části na sebe narazí hned ve druhém kole baráže.

„Kdybychom prohráli, tak by Slavia udělala obrovský krok k titulu. Ale pak nás čekají ještě tři těžké zápasy a v hodně silné skupině může ztratit každý tým," přemítá trenér Pavel Vrba na klubovém webu.

Jeho tým má každopádně před sebou nejspíš klíčový duel. Na výhru v Edenu čeká od dubna 2014.

„Hlavně jsme rádi, že rozdíl mezi námi je jen dvoubodový a dá se říci, že je vše v našich rukou," dodává záložník Patrik Hrošovský.

„Jsem rád, že ve šlágru jde o hodně. Podařilo se nám dotáhnout na Slavii a doufám, že tomu bude odpovídat i nedělní zápas hraný v hodně zajímavé atmosféře," těší se Vrba.

Rozhodující zápasy většinou zvládají

Posledních 10 vzájemných ligových zápasů vždy vyhrál domácí tým. Teď je na Viktorii, aby své bídné výsledky v Edenu ukončila.

„Je načase! I když víme, že poslední zápasy nám tam nevyšly, tak z klíčových duelů máme dobré zkušenosti, které nám třeba mohou pomoci. Čekám taktický a agresivní boj," zvedá prapor Hrošovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Hrošovský z Viktorie Plzeň v souboji s útočníkem AS Řím Patrikem Schickem.

„V minulosti se nám rozhodující zápasy většinou dařily. Dokážeme se na ně připravit a zvládnout je, ale soupeř taky bude chtít vyhrát. O to zajímavější utkání bude," avizuje Vrba.

Sešívaní původně měli mít na šlágr uzavřenou tribunu Sever. Dosáhli však odkladu trestu, a tak se Plzeň chystá na bouřlivou atmosféru se vším všudy.

„Vždy se na takový zápas těším, je to něco výjimečného. I utkání na Slavii bude mít skvělou kulisu a je dobře, že to tak bude," líčí Vrba.

„Mám rád, když je vyprodáno. Určitě se pak hraje lépe než někde, kde je horší kulisa," přizvukuje mu Hrošovský.

Reklama