Hlavní obsah

Heča čistá konta neřeší, ale pod Horňákem ještě gól nedostal

Praha

Podruhé za sebou fotbalová Sparta porazila Liberec 1:0 a opět byl jediným střelcem obránce Costa. Letenští si tak definitivně pojistili nejhůře třetí místo, a tudíž předkolo Evropské ligy. Navíc ani ve třetím zápase pod trenérem Horňákem neinkasovali a brankář Milan Heča si připsal třetí čisté konto v řadě za sebou. „Liberec neměl střelu na bránu. Kluci předvedli fantastický výkon,“ poukazuje gólman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Martin Frýdek a Milan Heča nastupují k utkání s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Zajistili jste si předkolo Evropské ligy, zlepšila se nálada v týmu?

Chtěli jsme v nadstavbě uhrát třetí místo, což se povedlo. Atmosféra v týmu je určitě lepší, než kdyby se prohrávalo. Poslední zápasy nám vyšly výsledkově, ač to občas nebylo optimální, ale pro nás je nejdůležitější sbírat body.

Vychytal jste tři čistá konta za sebou, roste vám sebevědomí?

Pro brankáře je každá nula dobrá, ale i když bych nějaké góly dostal a několik dalších chytil, tak bych to asi hodnotil stejně.

Co zápas, to čisté konto. Změnila se obranná fáze pod novým trenérem?

Je pravda, že teď bráníme dobře. Začíná to už od útočníků, navíc se nám daří situace dobíhat a dohrát do konce. Proto dokážeme vyhrát i o gól. Osobně se o nuly nestarám, vždycky jdu do zápasu s tím, že nechci dostat žádný gól.

Na konci prvního poločasu na vás ovšem šel Hybš sám. Jenže nakonec nezakončil...

Myslím, že to byla největší šance Liberce. On šel ze strany, ale naštěstí pak ještě někoho hledal, což bylo pro nás dobře... Zároveň ale musím říci, že se hrál tvrdý a těžký zápas, ačkoli nevystřelili na bránu. Na konci už jsme nestíhali tolik dostupovat soupeře, ale podařilo se nám výhru udržet.

Dočkal je stále zraněný a v nominaci nebyl ani Kanga. Je důležité, že i bez špílmachrů dokážete vyhrávat?

Sparta má tolik kvalitních hráčů, aby takové osobnosti dokázala vždycky nahradit. Poslední tři zápasy to potvrdily. Až budou všichni k dispozici, tak budeme ještě silnější.

Pokud Slavia porazí ve finále domácího poháru Baník, Arsenal ovládne Evropskou ligu a skončí na pátém místě v Premier League, projde Sparta z třetího místa rovnou do skupiny Evropské ligy. Budete jim fandit?

Fandit Slavii asi nebudeme, ale když se příznivý scénář naplní, zlobit se nebudeme. Přímý postup by byl skvělý, zjednodušil by nám začátek příští sezony. Účast v Evropské lize by také byla útěchou za třetí místo a ne příliš povedenou sezonu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články