Hlavní obsah

Pražáky neporazili, do Ostravy tak jedou hrát o všechno

Oběma pražským S sice v úvodu ligové nadstavby čelili statečně, v tabulce si ovšem moc nepomohli. Fotbalisté Liberce nejprve doma remizovali bez branek se Slavií a v sobotu prohráli na Letné těsně 0:1. „Sparta je sice kvalitní, ale hratelná. A my potřebovali vyhrát,“ neskrývá zklamání trenér Zsolt Hornyák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovanu Liberec Filip Nguyen.

Článek
Fotogalerie

Zaspali začátek, gól inkasovali hned v 5. minutě. V průběhu utkání se pak dokázali zlepšit, stejně jako proti Slavii však také na Spartě měli problém vyprodukovat pořádnou střelu na bránu.

„Chtěli jsme se dostat před Baník Ostrava, abychom mohli pomýšlet na pohárovou Evropu. Zápas v úterý na Baníku pro nás bude dost klíčový. Jestliže chceme pomýšlet, abychom je předběhli, musíme vyhrát," má jasno kouč Zsolt Hornyák.

Tři kola před koncem ligy je Liberec šestý a ztrácí na pátý Baník dva body. Pokud Slavia ve finále poháru porazí právě Baník, pak i z páté příčky povede cesta do kvalifikačního duelu o předkolo Evropské ligy. Soupeřem tam bude lepší z dvojice Mladá Boleslav - Zlín.

Spekulace dali stranou

Slovan šel do skupiny o titul z poslední příčky. Nevyslyšel kalkulace, že z prostřední skupiny o Evropu by se třeba dostal do pohárů snáze.

„Nemáme čeho litovat, nespekulovali jsme. Chceme vyhrát každý zápas," ujišťuje brankář Filip Nguyen.

Cíl je teď jasný, porazit Baník na jeho půdě. Zatímco ostravský soupeř má ještě v rukávu pohárové finále se Slavií v Olomouci, pro Slovan už jde o zápas jara.

Teď už zápas o všechno

„Chceme se dostat na páté místo. V úterý nás v Ostravě čeká zápas o všechno," souhlasí Nguyen.

„Víme, jaká je situace. Na Ostravu ztrácíme dva body a remíza nám u nich nestačí. Musíme tam zvítězit," přidává se obránce Matěj Hybš.

Jeho tým každopádně pro důležitou bitvu přišel o dva hráče. V nadstavbě se stojí již za dvě žluté karty. A liberecký tandem Malinský, Oscar je první, který je za dvě kola nasbíral.

Reklama

Související témata: