Hlavní obsah

Krob není lídr, a tak musí do béčka. Pakuje se i odchovanec Slavie, který nemá fotbal na prvním místě

Už šest sezon obléká dres Teplic. Nyní je však pokračování dvaatřicetiletého obránce Jana Kroba v dresu Severočechů nejisté. Klub jednu z opor přeřadil do rezervního týmu. Jde o následek potupného domácího osmibrankového přídělu od Mladé Boleslavi v úvodním semifinále skupiny o Evropskou ligu. A tím čistka neskončila, další fotbalisté v klubu úplně končí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický obránce Jan Krob.

Článek

„Kroba bereme jako jednoho z lídrů kabiny. V důležitých zápasech by ji měl táhnout. Jenže nepředával v šatně pozitivní myšlení. Bude záležet jen na jeho přístupu, jak se nyní se situací popere. Dveře jsme za ním nezavřeli," prohlásil Štěpán Vachoušek, sportovní manažer Teplic.

Krob není jediným, kdo pyká za osmibrankový příděl. Už po šesti měsících končí původně rok a půl dlouhé hostování Jana Kuchty z pražské Slavie, které bylo součástí zimního transferu Alexe Krále.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zoufalý trenér Teplic Stanislav Hejkal po utkání prohraném vysoko 0:8.

„Nenaplnil naše očekávání. Hráčům nikdy nevidíte do hlavy. Nic nenasvědčovalo tomu, že to nemá v hlavě správně nastavené. Fotbal pro něj není na prvním místě. Třeba pro něj návrat do Slavie bude fackou, která ho vrátí na správnou cestu. Beru jeho angažování jako svoji chybu," přiznal Vachoušek, že o mladého útočníka, který během podzimu vstřelil pět branek za Slovácko, hodně stál.

Dres Severočechů už nebudou oblékat ani obránce Hošek a záložník Soungole. „Určitě je dokážeme nahradit," vynesl nemilosrdný ortel Vachoušek. Stejný osud čeká i záložníky Lutse a Bezdičku, který se vrátí do pražské Dukly.

Vachoušek doufá, že se klubu ze severu Čech podaří uzavřít kontrakt minimálně se třemi zkušenými hráči schopnými táhnout kabinu. „Chceme tři hráče, kteří týmu pomohou okamžitě a budou schopní se zapojit hned první den přípravy. Peníze na jejich angažování máme," uvedl Vachoušek a nastínil, které posty Teplice hodlají posílit.

„Chceme stoprocentně jednoho stopera. Byli jsme se podívat ve Španělsku, Rusku. Hledáme i v Česku, ale často jsou tu hráči pod smlouvami a drazí. V nejbližší době se sejdu s několika hráči, o kterých si myslím, že by mohli být lídry. Ale je to těžké. Takový lídr se projeví až v kabině. Máme rozjednáno sedm hráčů."

Reklama

Související témata: