Hlavní obsah

Na trénink jsem zvědavý, culil se muž, který už má double. Kapitán sliboval zodpovědný přístup

Ostrava

Získal mistrovský titul dvakrát jako hráč v podceňovaném Liberci, s MFK Ružomberok si na Slovensku připsal double. Nyní má stejný úspěch Jan Nezmar na dosah v roli sportovního ředitele pražské Slavie, která v neděli získala titul po remíze v Ostravě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Masopust, Josef Hušbauer a Stanislav Tecl ze Slavie.

Článek

„Jde o první titul, k němuž jsem nepřispěl na hřišti a ten rozdíl je skutečně velký. Celou sezonu jsme předváděli skvělý fotbal, jen poslední dva zápasy nebyly stoprocentní. Ale právě z hráčské kariéry vím, jak se kluci na trávníku cítí," usmíval se líbezně jednačtyřicetiletý Nezmar, který byl v tuzemsku šampionem se Severočechy v sezoně 2001/2001 a 2011/12, na Slovensku pak zažil mistrovské křepčení v ročníku 2005/06, v němž navíc pozvedl i trofej za triumf v tamním poháru.

A právě double je důvod, kvůli němuž jeden z klíčových mužů managementu Slavie doufá, že hráči po nedělní mistrovské definitivě pojmou oslavy decentně. „V pondělí odpoledne je v programu trénink. A jsem zvědavý, jak se povede, protože nepředpokládám, že by kluci titul neslavili," culil se Nezmar.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost slávisty Tomáše Součka.

„Věřím však, že oslavy ustojí, protože jsme si už předem definovali jako jednoznačný cíl triumf v lize i v poháru," doufal Nezmar v umírněnost podřízených při nočním juchání.

„Věřím, že oslavy propuknout naplno až příští neděli. Chceme dohrát sezonu s dobrým pocitem, což znamená získat ve středu pohár a pak zvládnout i poslední kolo se Spartou," přitakával kapitán Slavie Josef Hušbauer.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Milan Škoda a Simon Deli ze Slavie se radují ze zisku ligového titulu.

Double už jednou v kariéře slavil. V sezoně 2013/14 si užil mistrovskou korunovaci v dresu Sparty, následně pak i triumf v druhé nejprestižnější tuzemské soutěži.

„Pro celý tým představuje středeční triumf nad Baníkem obrovskou motivaci. Snili jsme o dvou trofejích už před sezonou, a nyní zbývá jediný krok. Všichni si uvědomujeme, co je ve hře a věřím, že přístup ke slavení bude zodpovědný právě s ohledem na nadcházející pohárovou bitvu," přál se Hušbauer ještě před tím, než Pražané nabrali vlakem směr Praha.

Reklama