Hlavní obsah

Prestižní ligové ankety ovládla mistrovská Slavia. Hráčem sezony Souček, trenérem Trpišovský

Praha
Aktualizováno

Kdo jiný by měl ovládnout ankety vyhlašované na závěr ligové soutěže než slávisté? Jejich spanilá jízda za mistrovským titulem přikrášlená navíc ziskem domácího poháru se pochopitelně musela do výsledků promítnout. I proto si v Národním domě na pražských Vinohradech užívali své chvíle oprávněné slávy jak Tomáš Souček, tak trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vlevo záložník Slavie Tomáš Souček s cenou pro nejlepšího hráče sezony první fotbalové ligy a vpravo trenér Slavie Jindřich Trpišovský s cenou pro nejlepšího trenéra sezony.

Článek
Fotogalerie

Na Ligovém galavečeru, který pořádá už tradičně Ligová fotbalová asociace, totiž ovládli dvě nesledovanější a nejprestižnější ankety.

Tomáš Souček, který se hlavně na jaře stal vůdčí postavou mistrovského týmu z Edenu, byl totiž vyhlášen Hráčem sezony, Jindřich Trpišovský pak pochopitelně Trenérem sezony. Oba zvítězili s obrovskou převahou...

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský převzal cenu pro nejlepšího trenéra sezony.

Vždyť Souček získal pomalu jednou tolik bodů co druhý v pořadí Nikolaj Komličenko z Mladé Boleslavi, což platí i o Trpišovském, jehož převaha mezi trenéry byla ještě výraznější. Plzeňský Pavel Vrba dostal od hlasujících o 74 bodů méně.

Nejlepším cizincem je Komličenko

V rámci slavnostního večera byly vyhlášeny i výsledky dalších anket. Nejlepší cizincem byl ve skončené sezoně zvolen mladoboleslavský snajpr Nikolaj Komličenko, objevem sezony pak šestnáctiletý talent pražské Sparty Adam Hložek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ruský útočník Nikolaj Komličenko (vlevo) z Mladé Boleslavi převzal ocenění pro nejlepšího střelce.

Pro svou poctu si přijel ze severu Čech Tomáš Hübschman. Sedmatřicetiletý jablonecký univerzál, který právě v pondělí prodloužil v Peltově klubu smlouvu o další rok, byl totiž vyhlášen Osobností ligy. I on vyhrál s velkou převahou před plzeňským Romanem Hubníkem a opavským Pavlem Zavadilem.

Cenu Lukáše Přibyla pro klub nejlépe pracující s fanoušky si odnesla pražská Sparta (50 bodů) před Slavií (45) a Plzní (28 bodů).

Už s předstihem byly vyhlášeny výsledky dílčích anket, v nichž se volili nejlepší hráči na jednotlivá místa sestavy. Nejlepším brankářem se stal liberecký Filip Nguyen, obráncem slávistický Michael Ngadeu, záložník jeho týmový kolega Tomáš Souček a útočníkem mladoboleslavský Nikolaj Komličenko, který se stal samozřejmě i nejlepším kanonýrem sezony.

Nejlepším hráčem národní ligy byl zvolen Jiří Kladrubský z Českých Budějovic, nejlepším trenérem kouč Jihočechů David Horejš.

Hráč sezony:
1. Tomáš Souček (Slavia) 153
2. Nikolaj Komličenko (Mladá Boleslav) 79
3. Patrik Hrošovský (Plzeň) 34
Další pořadí: 4. Michael Ngadeu (Slavia) 18. 5. Michal Trávník (Jablonec) 10, 6. Miroslav Stoch 10, 7. Josef Hušbauer (oba Slavia) 6, 8. Alex Král (Teplice/Slavia) 5, 9. Jean David Beauguel (Zlín/Plzeň) 4, 10. Adam Hložek (Sparta) 4 body.
Trenér sezony:
1. Jindřich Trpišovský (Slavia) 149
2. Pavel Vrba (Plzeň) 75
3. Petr Rada (Jablonec) 65
Další pořadí: 4. Zsolt Hornyák (Liberec) 16, 5. Bohumil Páník (Ostrava) 15. 6. Martin Svědík (Slovácko) 4. 7. Jozef Weber (Mladá Boleslav) 4, 8. Václav Jílek (Olomouc) 3, 9. Michal Bílek (Zlín) 2 body.
Cizinec sezony:
1. Nikolaj Komličenko (Mladá Boleslav) 128
2. Michael Ngadeu (Slavia) 71
3. Simon Deli (Slavia) 33
Další pořadí: Patrik Hrošovský (Plzeň) 27, 4. Miroslav Stoch (Slavia) 27, 6. Jean David Beauguel (Zlín/Plzeň) 21, 7. Joel Kayamba (Opava/Plzeň) 17, 8. Guélor Kanga (Sparta) 5. 9. Vladimir Jovovič (Jablonec) 2, 10. Ibrahim Traoré (Slavia) 2 body.
Objev sezony:
1. Adam Hložek (Sparta) 146
2. Jan Matoušek (Slavia/Příbram) 85
3. Václav Drchal (Sparta) 36
Osobnost ligy:
1. Tomáš Hübschman (Jablonec) 85
2. Roman Hubník (Plzeň) 50
3. Pavel Zavadil (Opava) 48
Další pořadí: Marek Matějhovský (Mladá Boleslav) 40, 5. Milan Baroš (Ostrava) 33, 6. Tomáš Souček (Slavia) 12, 7. Jan Laštůvka (Ostrava) 12, 8. Josef Hušbauer (Slavia) 9, 9. Jan Rezek (Příbram) 6, 10. Miloš Buchta (Olomouc) 6 bodů.

Reklama

Související témata: