Hlavní obsah

Sparta zaplatí pokutu 200 tisíc a má podmínečně zavřený kotel

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala fotbalovou Spartu pokutou 200 tisíc korun a podmínečným uzavřením kotle na jeden zápas za výtržnosti fanoušků v domácím utkání s Jabloncem. Pražané mají zkušební dobu do konce roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparta bude platit pokutu za chování fanoušků (ilustrační foto)

Článek

Část sparťanských fanoušků v posledním domácím ligovém zápase sezony protestovala proti vedení klubu a krajní příznivci ze svého sektoru házeli dýmovnice. Utkání čtvrtého kola nadstavby, které Letenští vyhráli 2:0, bylo dokonce po hodině hry na pár minut přerušeno kvůli hustému dýmu.

"Disciplinární komise se rozhodla přistoupit k udělení podmíněného trestu, jelikož všichni pachatelé byli díky kvalitnímu kamerovému systému na stadionu ztotožněni a v současné době čelí trestnímu a přestupkovému řízení. A dále proto, že vedení klubu nám garantovalo, že dotyčné osoby dostanou od klubu na delší období zákaz vstupu na stadion," vysvětlil předseda disciplinární komise Richard Baček.

Sparta pykala už několikrát

Sparta byla v nedávno skončeném ročníku za nevhodné chování fanoušků potrestána několikrát. Letenští například za výtržnosti svých příznivců v dubnovém pohárovém derby na Slavii museli odehrát dva venkovní duely v Opavě a v Plzni s prázdným sektorem hostů.

Disciplinární komise zároveň zahájila řízení s mistrovskou Slavií za chování fanoušků v závěrečném derby proti Spartě a s Viktorií Plzeň za podobný prohřešek v duelu proti Baníku Ostrava.

Černý den rodiny Muchů

Čtvrtek byl černým dnem rodiny Muchů. Dcera Karolína vypadla ve druhém kole grandslamového Roland Garros. Česká tenistka si přitom sama pokazila dobře rozehraný zápas s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou, který nakonec prohrála ve třech setech. Cítila, že mohla dojít v Paříži daleko.

Josef Mucha pak vyfasoval trest u disciplinárky. Asistent trenéra bude fotbalistům druholigové Jihlavy chybět v nedělní domácí barážové odvetě s Karvinou. Otec nadějné tenistky nesmí dva soutěžní utkání na lavičku a zaplatí pokutu 10 tisíc korun za kritiku rozhodčích při úterní porážce 1:2 v prvním vzájemném utkání.

Reklama

Související témata: