Hlavní obsah

Ještě před rokem ho nikdo neznal, teď je žhavým zbožím. Příjemný pocit, přiznává Nguyen

Liberec

Teprve před rokem chytal v první fotbalové lize ve 25 letech poprvé, nyní se o libereckého gólmana Filipa Nguyena přetahují slavné značky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Filip Nguyen při zákroku v duelu se Slavií.

Článek

„O jednoho z nejlepších gólmanů ligy registrujeme zájem jednoho tuzemského klubu, ale zájem je i v zahraničí," prozradil sportovní ředitel Liberce Zdeněk Koukal.

Podle informací Sport.cz o vítěze ankety LFA o nejlepšího brankáře sezony stojí Slavia, ale interes mají i na Letné. Gólmana s vietnamskými kořeny však mají na mušce i ve Francii a Polsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Filip Nguyen během utkání na Slavii.

„Už jen spekulace, že se o mě zajímají takové týmy, je pro mě velká čest. Samozřejmě je to příjemný pocit. I kvůli tomu, že ještě na začátku sezony jsem byl jako dvojka a nikdo mě neznal," přiznal Filip Nguyen.

Od září nevynechal ani minutu

Uplynulou sezonu odstartoval na lavičce s dvěma odchytanými zápasy v nejvyšší soutěži na kontě, kdy kryl záda Václavu Hladkému. Do branky se dostal až v desátém kole na konci září, od té doby nevynechal v lize ani minutu. Z 26 duelů udržel dvanáctkrát čisté konto.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Liberce Filip Nguyen.

Cítí, že je pravý čas posunout se dál? „Nemám ještě ani 30 ligových startů, takže nechci tvrdit, že je čas se někam posunout. V podstatě jsem ještě nic nedokázal. Ale samozřejmě když hráč chce mířit vždy někam výš a ani já nejsem výjimkou," poznamenal Nguyen, pro něhož je při rozhodování o dalším směřování nejpodstatnější sportovní stránka.

„Nabídka musí dávat takový smysl, abych mohl dál růst jako brankář i člověk a moje kariéra se nezasekla. Nepreferuji Česko ani zahraničí, jen to musí dávat smysl. Žádné výzvy se však nebojím," uzavřel Nguyen, který má pod Ještědem smlouvu až do roku 2021. Je však pravděpodobné, že odejde už v tomto přestupním období.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovan Liberec Filip Nguyen.

Reklama

Související témata: