Hlavní obsah

Další ze Stramaccioniho éry opouští Spartu. Čivič přestupuje do Maďarska

Praha
Aktualizováno

Fotbalista Eldar Čivič odchází z pražské Sparty. Bosenský obránce se dohodl na přestupu do maďarského Ferencvárose. Letenský klub avizuje transfer na svém webu. Čivič přišel na Letnou před dvěma lety v éře nákupů zahraničních akvizic pro italského kouče Stramaccioniho. Na jaře 2018 stihl hostování v Trnavě, s níž získal slovenský titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eldar Čivič ze Sparty během utkání s Karvinou.

Článek

Za bosenskou reprezentaci nastupuje vedle Džeka a spol. pravidelně. Ve Spartě si však stálé místo v základní sestavě nevybojoval.

Eldar Čivič proto neodcestoval s Pražany na soustředění do Rakouska. Spekulovalo se o zájmu Slovanu Bratislava a hlavně Dinama Záhřeb. Třiadvacetiletý bosenský reprezentant však nakonec přestoupil do týmu maďarského mistra Ferencvárose Budapešť, s nímž podepsal tříletý kontrakt.

Do Sparty přišel Ćivič v květnu 2017 ze Slovácka. V první sezoně odehrál v rudém dresu šest zápasů. Z důvodu malého herního vytížení odešel v únoru 2018 na hostování do Spartaku Trnava. Se slovenským týmem vyhrál titul a před sezonou 2018/19 se vrátil na Letnou.

V uplynulém ročníku nastoupil do dvaceti ligových a dvou pohárových zápasů. Ve Spartě odehrál celkem 44 zápasů a vstřelil dva góly. Dva roky před vypršením kontraktu klub opustil.

Reklama

Související témata: