Hlavní obsah

Jeden Mareš nestačí, Teplice si pořídily druhého

Teplice
Aktualizováno

Zdá se, jako by ideálním doporučením pro angažmá na Stínadlech bylo odpovídající příjmení. Fotbalové Teplice získaly další posilu, z Mladé Boleslavi přichází na hostování záložník s reprezentačními zkušenostmi Petr Mareš. Severočeši již v létě přivedli navrátilce Jakuba Mareše, který jim trefou hned v ligové premiéře zajistil remízu v Příbrami...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Mareš míří z Mladé Boleslavi do Teplic.

Článek

Levonohý záložník Petr Mareš, který může nastupovat hned na několika postech, je odchovancem pražské Slavie. Pod trenérem Jarolímem zasáhl také do tří utkání reprezentačního áčka.

"Využili jsme možnost získat kvalitního levonohého hráče a hlavně velkého univerzála, který může nastupovat uprostřed zálohy na pozici číslo šest nebo číslo osm a samozřejmě také na levém kraji obrany i zálohy," pochvaluje si na klubovém webu sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

V nejvyšší soutěži nastoupil osmadvacetiletý Mareš do 91 zápasů, v nichž vstřelil sedm branek. Debut si odbyl v dubnu 2010 ve Slavii, za niž však další start nepřidal.

V první lize se představil i v dresu Hradce Králové, odkud v roce 2016 přestoupil do Mladé Boleslavi.

Auer přestoupil ze Slavie do Boleslavi

Středočeši naopak hlásí také jeden příchod. Osmnáctiletý záložník Jonas Auer do Mladé Boleslavi přestoupil z pražské Slavie. Rakouský mládežnický reprezentant původně zamířil k účastníkovi 2. předkola Evropské ligy na hostování.

Slavia přivedla Auera loni v červenci ze St. Pöltenu a v září ho poslala na hostování do druholigového Žižkova, s nímž v posledním kole vybojoval záchranu.

Letní přípravu absolvoval Auer s Mladou Boleslaví a v závěrečném přípravném souboji proti Sokolovu přispěl gólem k výhře 2:0. V úvodním ligovém kole proti Karviné si jako střídající hráč připsal debut v nejvyšší soutěži.

Reklama

Související témata: