Hlavní obsah

Simulante! spílali Smolovi. Podle komise však penaltu nenafilmoval

Praha
Aktualizováno

Pravda se ukázala, oddechli si fotbalisté Liberce, když v ligové premiéře na Baníku přečkali nesprávně nařízenou penaltu. A když díky gólu ze čtvrté minuty nastavení odvezli z Ostravy dokonce všechny tři body, mohli být spokojení. Disciplinární komise dodatečně přezkoumala pád Tomáše Smoly, trest mu však neudělila. Hráč podle ní nesimuloval.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Simulante! Roman Potočný z Liberce a Tomáš Smola z Baníku.

Článek

Nemohli mu přijít na jméno. Urostlý Tomáš Smola se znovu svalil ve vápně a opět se proti nim kopala penalta.

„Už když hrál za Opavu, tak mu něco podobného zbaštili," kroutil hlavou obránce Ondřej Karafiát, jemuž byl penaltový zákrok odpískán.

Sudí Ondřej Berka ovšem penaltu nařídit neměl. „V 73. minutě se dopustil chyby, když nesprávně nařídil pokutový kop ve prospěch domácího mužstva," oznámila komise rozhodčích.

Nešlo o úmyslné simulování

Smolův ochotný pád proto prověřila i disciplinárka. Dodatečně však letní posilu Baníku nepotrestala. „Shodně se stanoviskem Komise rozhodčích FAČR i Sportovní rady LFA jsme došli k závěru, že nešlo o úmyslné simulování hráče," praví se v komuniké.

Disciplinárka nicméně ujišťuje, že v budoucnu se bude nesportovním chováním hráčů v podobě simulování zabývat.

Stop na jedno soutěžní utkání dostali všichni tři hráči vyloučení v prvním ligovém kole Daniel Köstl (Bohemians), Jakub Yunis (Olomouc) a Marek Hanousek (Karviná).

Za nevhodné chování fanoušků komise zahájila řízení se Spartou, Zlínem, Českými Budějovicemi a Bohemians 1905.

Reklama

Související témata: