Hlavní obsah

Nezvyklou roli Ševčík zvládl výtečně, proto od něho i Stanciu slyšel: Budeš to mít drahé

Teplice

Je to dost nezvyklá role, kterou mu trenér Jindřich Trpišovský přidělil, přesto slávistický záložník Petr Ševčík zvládl svůj úkol výtečně. Už v prvním utkání ve Zlíně, kde o poločase střídal Olayinku, v nedělním druhém ligovém dějství v Teplicích rovněž. Ševčík operující na kraji středové řady se totiž třemi asistencemi podílel na gólech Van Burena, Hušbauera a Stanciua a výrazně tak přispěl k výhře 5:1 svého týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pětr Ševčíkm, stejně jako Nicolae Stanciu si děkovačku s fanoušky po utkání v Teplicích užívali.

Článek
Fotogalerie

„Absolutní spokojenost. Vždyť tři přihrávky na gól jsem spoluhráčům připravil naposledy v dorostu," pochvaloval si Petr Ševčík, jak zvládl návrat do základní sestavy.

Ligový podzim začal na lavičce mezi náhradníky, o to víc se ve Zlíně snažil, aby trenéra přesvědčil, že patří na hřiště.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Petr Ševčík v akci

„Ale to se snaží všichni. Konkurence ve Slavii je obrovská, takže nikdo nemá nic jisté. Dobře pro mužstvo i pro nás. Jinak bychom nemakali v zápasech a trénincích tak, jak makáme. Minule jsem šel na hřiště až na druhých pětačtyřicet minut a dělal jsem všechno, abych v Teplicích začínal v základní sestavě já," přiznával Ševčík, že po rozpačitém prvním poločase ve Zlíně vycítil svou šanci.

V Teplicích ji dostal. Ovšem na kraji zálohy, kde toho příliš neodehrál. Přesto jeho spolupráce s obráncem Vladimírem Coufalem fungovala perfektně. „Většinou hraju uprostřed středové řady, takže jsme toho s Vláďou spolu moc nenatrénovali. Ale s ním se hraje výborně, protože je na tom kondičně perfektně. Nemusím mít proto strach, když se nestačím vrátit, on to zvládne sám," pochvaloval si spolupráci s pravým slávistickým bekem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelci gólu Slavie Jaromíru Zmrhalovi (vpravo) gratuluje Vladimír Coufal.

Však také z jeho excelentních přihrávek spoluhráči těžili... Van Buren, Hušbauer, stejně jako rumunská akvizice Slavie Stanciu, který se pár minut po příchodu na trávník zapsal po Ševčíkově přihrávce rovněž mezi střelce. „Hned po utkání mi k přihrávce gratuloval, ale bude to mít i tak drahé," netajil Ševčík, že jen s gratulací si Stanciu po první trefě ve slávistickém dresu nevystačí.

„Samozřejmě že pro nás představuje konkurenci, ale konkurenci zdravou. Zatím s námi netrénuje zase až tak dlouho, ale každým tréninkem je blíž základní sestavě. Pořád chce balon, chodí si pro něj, nevadí mu, když o něj přijde a něco zkazí. V přípravě i zápasech ho chce znovu a znovu, aby mohl vymýšlet finální přihrávky," glosoval Ševčík Stanciův návrat na českou ligovou scénu.

I rumunský reprezentant se bude po smazání tréninkového manka dožadovat místa v základní sestavě Slavie, ale protože trenér Trpišovský o něm uvažuje do zcela jiné role, než jakou má Ševčík, nemusí mít pětadvacetiletý záložník strach z bezprostřední konkurence.

Zvlášť na kraji zálohy. Zejména po výkonu, jaký předvedl v Teplicích.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články