Hlavní obsah

Jsme ostražití. Jde o zápas roku, ujišťuje Weber, že po skalpu Sparty Středočeši euforii nepodlehli

Mladá Boleslav

Prožívají báječný start do sezony. Ze čtyř ligových zápasů třikrát vyhráli, přičemž naposledy si připsali skalp pražské Sparty po parádní přestřelce (4:3). Navíc postoupili i přes trable s cestováním do dalekého Kazachstánu přes FC Ordabassy Šymkent z 2. předkola Evropské ligy a po bezbrankové remíze v úvodním duelu 3. předkola na půdě rumunského FCSB (bývalá Steaua) mají fotbalisté Mladé Boleslavi solidní výchozí pozici pro čtvrteční odvetu v druhé nejprestižnější klubové soutěži starého kontinentu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Muris Mešanovič z Mladé Boleslavi při utkání se Spartou.

Článek

„Jde pro nás o zápas roku. Se vší úctou ke Spartě," usmál se Jozef Weber, trenér Mladé Boleslavi, v připomínce nedělního vítězství nad letenským týmem.

Středočeši sice v neděli třikrát ztratili vedení, ale v posledních vteřinách duelu si přece jen zajistili vítězství. „Žádnou euforii jsem kočírovat nemusel. Vychutnali jsme si bezprostřední radost, ale už v neděli jasně zaznělo, že nás čeká mnohem těžší překážka, a tudíž jsem kluky nabádal ke koncentraci," říkal Weber před středečním odpoledním tréninkem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér mladoboleslavských fotbalistů Jozef Weber.

K dispozici by měl mít i kanonýra Komličenka, který paradoxně nedělní gólovou parádu sledoval jen z tribuny, protože po předešlé čtvrteční bezbrankové bitvě na rumunské půdě v Evropské lize léčil zranění. „Vnímám čtyři branky Spartě při Nikolajově absenci jako velmi důležitý signál. Mužstvo uvěřilo, že můžeme vyhrát i bez Komličenka, což nám hodně pomůže. Kluci nabrali sebevědomí," lebedil si Weber.

A stejně tak byl nadšený z faktu, že ve čtvrteční podvečerní bitvě bude mít jeho družina v zádech znovu téměř vyprodaný stadion. Kromě vstupenek do sektoru hostů totiž bude ve čtvrtek na pokladnách k mání už jen posledních pět set lístků. „Při zápase se Spartou mi z atmosféry běhal mráz po zádech. Cítil jsem z příznivců energii. Chtěl bych poděkovat i fanouškům, kteří se za námi vypravili do Rumunska. Diváci jsou nedílnou součástí našich úspěchů. A já doufám, že je v Mladé Boleslavi nečeká poslední pohárový duel," přál si úspěch Weber.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oslavné gesto Nikolaje Komličenka, kanonýra Mladé Boleslavi. Proti Spartě chyběl. Tým vyhrál i bez něj.

Odmítá, že by bezbrankový výsledek z prvního duelu v součtu s mizérií soupeře, který z posledních pěti zápasů čtyři prohrál, pasoval do role favorita Mladou Boleslav. „FCSB má obrovské zkušenosti s pohárovou Evropou. Navíc na hřištích soupeřů má lepší výsledky než doma. Zůstáváme proto maximálně ostražití," ujišťoval Weber.

Zatímco jeho svěřenci se naladili na čtvrteční bitvu triumfem nad Spartou, FCSB podlehlo o víkendu FC Voluntari, přičemž pro hosty šlo o první triumf sezony. „Soupeř určitě neprožívá zářivé období, ale jeho síla je v obrovských individualitách. Nepochybně se maximálně zkoncentrují. A jejich poslední výsledek vůbec nemá smysl řešit, protože ve srovnání s naším duelem nasadili devět jiných hráčů. Jen brankář Vlad a záložník Popescu absolvovali oba duely. Šanci dostali i čtyři dorostenci. Tudíž je jasně patrné, jak velký důraz kladou na odvetu," říkal Weber.

Má jasno, že k úspěchu je potřeba zvládnout zápas v defenzivě. „Klíčem je čisté konto jako v Bukurešti a ofenzivní nadstavba jako proti Spartě," přál si Weber kombinaci toho nejlepšího, co jsou jeho svěřenci schopní ukázat.

Reklama

Související témata: