Hlavní obsah

Povzbuzení před Spartou? Liberec prodloužil smlouvu se svým klenotem

Liberec
Aktualizováno

Před aktuální sezonou byl blízko odchodu z Liberce do týmu mistrovské Slavie. Jenže nyní nejlepší gólman uplynulého ligového ročníku Filip Nguyen se severočeským klubem prodloužil smlouvu o další rok a již vyhlíží nedělní souboj s pražskou Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Filip Nguyen prodloužil smlouvu v Liberci.

Článek

„Po opravdu dlouhých jednáních můžu oznámit, že jsem se s FC Slovan Liberec dohodl na prodloužení mé smlouvy do 30. června 2022," citoval web Slovanu brankáře s vietnamskými kořeny, který v polovině září oslaví 27. narozeniny.

„V Liberci jsem po sportovní stránce nadmíru spokojen. Beru to jako závazek do další práce," slíbil brankář, o něhož v létě hodně stála mistrovská Slavia.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Filip Nguyen při zákroku v duelu se Slavií.

„O jednoho z nejlepších gólmanů ligy registrujeme zájem jednoho tuzemského klubu, ale zájem je i v zahraničí," prozradil na konci května sportovní ředitel Liberce Zdeněk Koukal. Podle informací Sport.cz kolem Nguyena kroužily také Sparta a rovněž kluby z Polska i Francie. „Už jen spekulace, že se o mě zajímají takové týmy, je pro mě velká čest. Samozřejmě je to příjemný pocit. I kvůli tomu, že ještě na začátku sezony jsem byl jako dvojka a nikdo mě neznal," tvrdil tehdy Filip Nguyen.

Na sever Čech přišel minulý rok v únoru, poprvé mezi elitou chytal na konci předminulé sezony a během té doby si vypracoval pozici jednoho z nejlepších gólmanů v soutěži. Vyhrál i anketu LFA o nejlepšího brankáře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovanu Liberec Filip Nguyen.

„Nemám ještě ani 30 ligových startů, takže nechci tvrdit, že je čas se někam posunout. V podstatě jsem ještě nic nedokázal. Ale samozřejmě když hráč chce mířit vždy někam výš a ani já nejsem výjimkou," říkal tehdy o zájmu hráč přezdívaný jako „Bagy".

To již nyní neplatí, v nejvyšší soutěži odchytal dohromady 34 zápasů. V brance Slovanu nechyběl ve Fortuna lize od září minulého roku, kdy mezi tyčemi nahradil Václava Hladkého. Naposledy vychytal čisté konto v Karviné. Další duel ho čeká již v neděli, kdy Liberec U Nisy hostí pražskou Spartu.

Reklama

Související témata: