Hlavní obsah

Nováček ligy Žižkov vsadí na loňský model, jede na Slovensko

PRAHA

Nováček první fotbalové ligy Viktoria Žižkov stejně jako v loňském roce vyrazí v rámci letní přípravy na Slovensko. Ve třetím červencovém týdnu budou svěřenci nového trenéra Stanislava Grigy ladit formu v Senci, kde sehrají šest přípravných duelů. Soustředění v tuzemsku Pražané neplánují, fyzickou kondici budou nabírat v Xaverově.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Archivní snímek

Článek

Pouze deset dní letní dovolené. Taková je daň hráčů Viktorie za návrat do české nejvyšší soutěže. Nejkratší pauzu ze všech účastníků příštího ročníku první ligy zahájí žižkovští hráči ihned po závěrečném 30. kole druhé nejvyšší soutěže, v němž se v sobotu 16. června představí v pražském derby na hřišti Bohemians 1905.

Hned za necelé dva týdny se fotbalisté Viktorie opět sejdou, aby absolvovali tradiční předsezónní vážení a zdravotní testy. Po nich jim začne neoblíbená fyzická příprava, hlavním dějištěm bude tréninkové centrum v Xaverově.

Vedle šesti duelů během soustředění v Senci hodlá Žižkov sehrát několik dalších přípravných zápasů, jejichž program bude po skončení druhé ligy postupně upřesňován. Generálka na ligu čeká Pražany týden před startem nadcházejícího ročníku, v sobotu 28. července.

Dosud známý program přípravy Viktorie Žižkov:
17. června: začátek letní dovolené,
27. června: začátek přípravy,
27. - 28. června: zdravotní testy,
29. června - 14. července: fyzická příprava v Praze (hlavně tréninkové centrum na Xaverově),
14. - 21. července: herní soustředění ve slovenském Senci (šest přípravných utkání - Admira Vídeň, Šoproň, Nitra, uzbecký prvoligový tým + dva další zápasy),
28. července: generálka na ligu s dosud neurčeným soupeřem.

Reklama

Související témata: