Hlavní obsah

První odvolaný trenér v sezoně! Kopecký na lavičce Opavy končí

Prvním odvolaným trenérem v tomto ročníku fotbalové ligy se stal Ivan Kopecký, který kvůli špatným výsledkům skončil v Opavě. Poslední tým soutěže dočasně povedou jeho asistent Josef Dvorník a sportovní manažer Alois Grussmann. Na příchodu nového kouče vedení klubu pracuje. Opava o tom informovala na svém webu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ivan Kopecký na lavičce Opavy skončil

Článek

Devětačtyřicetiletý Kopecký přišel do Opavy loni v září místo Romana Skuhravého, který klub po 13 letech dovedl zpátky do nejvyšší soutěže, ale z rodinných důvodů poté skončil. Kopecký si hned za září vysloužil ocenění pro trenéra měsíce a s nováčkem soutěže vybojoval záchranu, aniž by musel absolvovat baráž.

Do nového ročníku vstoupila Opava dvěma výhrami nad Českými Budějovicemi a Příbramí. Od té doby však v lize osmkrát za sebou nezvítězila a získala pouze dva body za domácí remízy se Slavií a Libercem. Opava má osm bodů stejně jako České Budějovice, které však mají lepší skóre. Slezané se trápí v útoku, dali jen šest gólů a mají nejhorší ofenzivu v soutěži.

Kopeckému nepomohlo ani to, že v úterý Opava vyhrála v Sokolově 1:0 a postoupila do osmifinále domácího poháru. Grussmann se na lavičku přesunul už před týdnem, aby byl blíže týmu. V neděli čeká Opavu slezské derby na hřišti Karviné, která je v tabulce dvanáctá.

"Potřebujeme se odrazit. Ani ne tak dobrým výkonem, ale hlavně dobrým výsledkem, abychom se trochu zvedli," uvedl Grussmann. "Čeká nás derby, bude to náročný zápas, ale věřím, že kluci nechají na hřišti všechno. Do Karviné je to kousek. Věříme, že nás vyrazí podpořit i spousta našich fanoušků, na jejichž podporu spoléháme," dodal.

Reklama

Související témata: