Hlavní obsah

Sparta bez Tetteha, proto s další rošádou v sestavě. Plzeňského Vrbu však Jílkovy změny nezaskočí

Plzeň

Pravdou je, že sparťanský kouč mění sestavu svého týmu pravidelně, neboť už deset kol hledá optimální sestavu, a hlavně se složením obrany experimentuje. Pravdou je ovšem i to, že v dnešním duelu v Plzn Václav Jílek sestavu v porovnání s derby změnit musí, neboť Odvolací komise FAČR žádost Sparty o přezkoumání výše Tettehova trestu vyřešila promptně a už v sobotu stvrdila, že ghanský legionář musí vynechat dva soutěžní zápasy.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Povede Plzeň do utkání se Spartou zase s kapitánskou páskou ztracený letenský syn Jakub Brabec?

Článek

Ve středu v pohárové konfrontaci v Jihlavě Tetteh nenastoupil, dnes bude v ligovém duelu s Viktorií chybět letenskému týmu rovněž. Zatímco v loňské sezoně vynesla Odvolací komise FAČR v případě odvolání Poznara a Falty verdikt až při řádném zasedání, tentokrát rozhodla promptně per rollam.

Letenský trenér tudíž v dnešním duelu, který se hraje od 18 hodin a on line reportáž můžete sledovat na www.sport.cz změnu ve složení mužstva udělat musí.

Že by však Jílkovy rošády se sestavou a změny ve složení týmu plzeňského kouče překvapily, to Pavel Vrba nepřipouští.

„Samozřejmě, když se nevyhrává, zkouší se a dělají se různé kroky. Nemyslím ale, že by Sparta měla tolik možností, aby nás překvapila. Trenér Jílek má nějakých čtrnáct patnáct lidí, z nichž skládá sestavu," naznačuje trenér plzeňské Viktorie, že soupeřovy tahy jsou předem čitelné a on na ně může své mužstvo připravit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba .

Otázkou je, zda snad také nesáhne do sestavy a neudělá nějaké změny. Kapitán Hubník už po zranění zvládl středeční pohárový duel v Hlučíně, takže bude i pro ligovou konfrontaci se Spartou k dispozici. Na druhou stranu ale nemá domácí kouč ke změnám ve složení obrany důvod, protože jeho svěřenci poslední čtyři ligová střetnutí vyhráli a defenziva fungovala.

Proto bude spíše zajímavé, komu v klání se Spartou svěří Vrba kapitánskou pásku. Pikantní by totiž bylo, kdyby ji zase navlékl ztracený letenský syn Jakub Brabec, kterého po návratu z Turecka na Letné odmítli a on tudíž zakotvil v Plzni. V kontextu s reakcí sparťanských fanoušků na návrat Stanciua na Letnou ve slávistickém dresu obzvlášť.

Stejně tak bude zajímavé, zda se Plzni podaří zopakovat výkon a výsledek z květnového zápasu ligové nadstavby. V něm totiž porazila Spartu 4:0 0 a připravila jí nejvyšší porážku v samostatné lize.

„Každé utkání začíná za stavu nula nula. My vyhráli 4:0 v květnu, Sparta nás ovšem předtím doma také porazila 4:0," odmítá Vrba srovnávat jarní a dnešní duel.

„Nebyli bychom sice proti, aby utkání skončilo stejným výsledkem, ale bude to určitě zcela jiný zápas. Už i proto, že v obou týmech došlo k několika změnám," přidává se k trenérovi Roman Procházka.

Fotbalisté Sparty, kteří mají momentálně v tabulce na Plzeň devítibodové manko, samozřejmě na jarní potupný výprask nezapomněli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh bude Spartě v Plzni chybět.

„Budeme hrát na hranici svých možností, abychom tentokrát uspěli. Abychom utkání zvládli herně i výsledkově," sliboval v rozhovoru pro klubovou televizi Martin Hašek, že letenští hráči chtějí konečně zlomit černou sérii, která jejich zápasy v Plzni lemuje.

Vždyť s Viktorií na jejím hřišti v posledních osmi ligových střetnutích šestkrát prohráli a jen dvakrát remizovali.

Reklama

Související témata: