Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie i Žižkova v přípravě vyhráli

Další výhru v rámci letní přípravy si v pondělí připsali fotbalisté pražské Slavie. Svěřenci Karla Jarolíma na úvod herního soustředění v Německu porazili hladce 4:1 třetiligový Essen. Jiný pražský celek a nováček prvoligového pelotonu, žižkovská Viktorie, si poradil na Národním stadiónu v Bratislavě s uzbeckým týmem Mashal Muborak 2:0.

Článek

Prvoligový nováček z Viktorie Žižkov zvítězil i ve svém druhém utkání na soustředění ve slovenském Senci. Na Národním stadiónu v Bratislavě pražští fotbalisté porazili soupeře z uzbecké první ligy Mashal Muborak 2:0.

O triumfu nad účastníkem asijské Ligy mistrů rozhodli v tropickém vedru už v prvním poločase záložník Bažík a útočník Švancara.

Šenkeříkovi to v novém působišti střílí

Slávisté si připsali další výhru v přípravném období, tentokrát proti třetiligovému německému Essenu 4:1. První branky v dresu sešívaných vstřelili nováčci v týmu Šourek a Francouz Belaid, trefil se opět i Šenkeřík.

Slávisté odjeli do německého Hennefu v neděli a hned druhý den je čekal přípravný duel s Essenem, který v uplynulé sezóně sestoupil z druhé bundesligy. Pražané do utkání vstoupili aktivně a během první půle si zásluhou Gaúcha a kanonýra Šenkeříka vytvořili dvougólový náskok.

Třetí trefu přidal Šourek, který si naběhl na Belaidův centr, a čtyři minuty před koncem si připsal první branku ve slávistickém dresu i mladý Francouz.

Další zápas čeká Jarolímovy svěřence ve středu od 18:30 proti Bochumi.

Přípravná utkání:
FK Viktoria Žižkov - Mashal Muborak 2:0 (2:0)
Branky: Bažík, Švancara.
Sestava Viktorie: Bartalský - Kučera, Labant, Besta, Šťastný - Kušnír, Pilař, Bažík, Stracený (60. Tinga) - Kalod, Švancara.
Rot-Weiss Essen - Slavia Praha 1:4 (0:2)
Branky: 76. Klinger - 28. Gaúcho, 41. Šenkeřík, 57. Šourek, 86. Belaid. Diváci: 3000.
Sestava Slavie:
I. pol.: Kozáčik - Dřížďal, Šourek, Brabec, Hubáček - Šmicer, Volešák, Tavares, Švento - Šenkeřík, Gaúcho.
II. pol.: Kozáčik - Dřížďal (64. Kopřiva), Šourek, Aračič, Hubáček - Belaid, Švec, Volešák, Vrzal - Zelinka, Necid.

Reklama

Související témata: