Hlavní obsah

Derby ozdobila parádní trefa. Hašek jí pogratuloval tátovi k padesátinám

Praha

Těžko by pražští rivalové hledali lepší spojnici obou klubů než právě Martina Haška staršího. Proto mu před derby popřála k nedávným padesátinám jak fotbalová Sparta, za kterou hrál i trénoval, tak Bohemians, jejichž lavičku po dvou a půl letech zrovna začátkem října opustil. Klokanům pak v derby (4:0) vstřelil parádní gól jeho syn Martin Hašek mladší, který se z tátova týmu v Ďolíčku vrátil na Letnou v polovině minulé sezony...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Martin Hašek, Michal Travník a David Lischka oslavují gól během derby s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Hned dva dresy s padesátkou na zádech Martin Hašek starší před derby dostal. Rudý sparťanský i zelenobílý bohemácký. A pak jeho synek parádní trefou zvyšoval na 3:0, takže otci věnoval nejlepší fotbalový dárek.

„Nic proti tátovi, ale vůbec jsem na něj nemyslel. Slušelo mu to, ale při zápase jsem ho v hlavě neměl. Myslím, že už mám ve Spartě víc gólů než on, takže..." culí se Martin Hašek mladší v rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický, Martin Hašek a ředitel Bohemians Darek Jakubowicz před derby Sparta - Bohemians 1905.

Jen pro úplnost, synátor není úplně přesný. Za Spartu dal zatím v lize čtyři góly úplně stejně jako táta. Senior ovšem bude mít doma ještě dlouho navrch pěti mistrovskými tituly se Spartou a jedním s vídeňskou Austrií.

Juniorova trefa byla nicméně parádní, technicky precizně a zároveň prudce rovnou do šibenice Le Giangovy branky. Přesně tak si zakončení naplánoval.

„Míč se od Kozy (Kozáka) vykulil a šel mi ideálně na obstřel. Podařilo se mi ho trefit, jak jsem chtěl. Mám velkou radost, protože takhle pěkný gól člověka potěší," líčí Hašek, jak se prosadil proti svému bývalému klubu z Ďolíčku.

Brankář hrdinou vysoké výhry

Výkon Sparty nebyl tak suverénní, jak by se podle výsledku mohlo zdát. Je nezvyklé, že při výhře 4:0 byl nejlepším mužem týmu brankář Milan Heča.

„Podržel nás, dvě tři jasné šance chytil," chválí útočník Libor Kozák. „Sice jsme šli do vedení, ale pak jsme bohužel pustili soupeře do nejedné šance. Přežili jsme je zásluhou štěstí a hlavně Milana Heči, který měl pár fantastických zákroků," přidává se Hašek.

Letenští zůstali navzdory výhře v ligové tabulce sedmí, ke špičce mají dál daleko. Ve středu hrají v Českých Budějovicích osmifinále domácího poháru, který se pro ně nejspíš stane soutěží číslo jedna.

„Nemyslím si, že by byl pohár naší prioritou. Jdeme nějakou cestou a potřebujeme jít nahoru jako tým. Soutěže nerozlišujeme, do Budějovic samozřejmě vyrazíme za postupem," ujišťuje Kozák.

Reklama

Související témata: