Hlavní obsah

Julínek podle komise rozhodčích chyboval v Jablonci

Praha

Sudí Pavel Julínek podle komise rozhodčích FAČR chyboval v pátečním zápase 14. kola první fotbalové ligy mezi Jabloncem a Teplicemi (4:1), když pokutový kop pro domácí nařídil až po intervenci videorozhodčího.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Julínek sleduje videozáznam.

Článek

Julínek souboj teplického Jakuba Mareše s Liborem Holíkem v šestnáctce zprvu neohodnotil jako penaltový, ale videorozhodčí Pavel Královec na možný faul upozornil a Julínek po přezkoumání situace svůj původní verdikt změnil. Pokutový kop ve 42. minutě jablonecký Tomáš Pilík neproměnil.

K dalším utkáním 14. kola nejvyšší soutěže se komise rozhodčích ve svém komuniké nevyjádřila. Bez komentáře zůstal i výkon hlavního arbitra Pavla Fraňka v nedělním šlágru druhé Plzně s vedoucí Slavií Praha (0:1).

Rozhodčí Ondřej Lerch v sobotním zápase 13. kola druhé ligy mezi Vyšehradem a Vlašimí (2:1) nařídil špatně obě penalty. Tu první zahrávali domácí v nastavení prvního poločasu, z druhého pokutového kopu hosté v 75. minutě vyrovnali. Komise už před týdnem vytknula jinému sudímu Petru Hockovi nesprávně odpískanou penaltu ve prospěch Vyšehradu v domácím duelu s Jihlavou.

Reklama