Hlavní obsah

Remízu v Ďolíčku nakonec brali oba

Praha

Předehrávka 15. kola fotbalové Fortuna Ligy mezi Bohemians 1905 a Slováckem ve vršovickém Ďolíčku přinesla jen průměrný fotbal. Ale i pokračování sérií obou týmů. Bohemka doma na podzim ještě neprohrála, hosté už tři zápasy neinkasovali. To byla také jediná pozitiva, která oba soupeři našli na bezbrankové remíze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovácka Matouš Trmal během utkání v Ďolíčku.

Článek

Asi nejspokojenější byl jednadvacetiletý gólman Slovácka Matouš Trmal. Potřetí v řadě nedostal gól a sérii bez inkasované branky tak natáhl na 318 minut, což ho řadí na třetí místo za bezkonkurenčního slávistu Koláře a jen minuta mu chybí na karvinského Hrdličku.

„Bohemka měla jedinou velkou šanci při hlavičce Pokorného ve druhé půli, jinak jsem řešil převážně jen centry. Na těch nulách má ale zásluhu celý tým. Dopředu jsme tentokrát nehráli dobře, z tohoto pohledu musíme bod brát," přiznal Trmal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík během utkání 15. kola s Bohemians Praha 1905.

Hodně nespokojený byl kouč Slovácka Martin Svědík. „Já vzhledem k naší hře považuji bod za zlatý. Hráli jsme špatně v obou poločasech, chyběla mi tam chuť nabíhat po stranách. Prohráli jsme hodně osobních soubojů, Bohemka pak hrozila ze standardek. Obrana sice nehrála bez chyb, ale neinkasovali jsme. Nebyla to však hra, na kterou jsme zvyklí. Až v závěru zápasu jsme si vytvořili několik nebezpečných situací, ale chybělo přesné zakončení," ohlédl se za utkáním.

Ani jeho protějšek z lavičky Bohemky Luděk Klusáček nebyl spokojený. „Remíza doma je vždycky ztráta, jediné pozitivum je nula vzadu se Slováckem, které je na hřištích soupeřů velmi nebezpečné. Soupeře jsme sice většinu zápasu přehrávali díky nasazení, v závěru jsme ho dostali i pod tlak, ale nebyli jsme efektivní. Z tohoto pohledu musíme bod brát," přiznal.

Největší šanci zápasu měl ve druhé půli po rohovém kopu Jindřiška stoper Lukáš Pokorný: „Centr byl dobrý, naskočil jsem si a snažil se dát míč na zem k tyči, ale mně prostě není souzeno dát gól," povzdechl si. „Málo jsme na mokrém trávníku stříleli. Mně se dva pokusy v první půli vůbec nepovedly. Vzadu jsme zápas zvládli, ale vpředu jsme nic nevymysleli," krčil rameny záložník domácích Milan Havel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Havel z Bohemians během utkání se Slováckem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava