Hlavní obsah

Jablonec - Sparta 2:2Sparta promrhala dvoubrankové vedení, remízu Jablonci vystřelili náhradníci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kozák 0 : 1
17. Frýdek 0 : 2
47. Matoušek 1 : 2
74. Chramosta 2 : 2
Záznam online reportáže

Hynek PreislerSport.czPrávo

Sparta na hřišti Jablonce ztratila dvoubrankový náskok! Už v 17. minutě vedla 2:0, přesto na severu remizovala 2:2. Mužstvo Václava Jílka vládlo i bez karetně potrestaného Guélora Kangy první půli, po pauze však dominovali domácí a dokázali skóre vyrovnat díky střídajícím hráčům.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Sýkora z Jablonce a Michal Sáček ze Sparty.

Článek

Jablonci se na jeho stadionu v posledním roce daří, z posledních patnácti ligových duelů na Střelnici prohrál jediný, jenže proti Letenským v prvním poločase za svými minulými výkony před vlastními fanoušky výrazně zaostával.

Napomohl tomu i rychlý gól, jenž hosté dokázali bleskově vstřelit. Už ve třetí minutě Jakub Považanec ztratil míč, Martin Hašek našel v mezeře mezi stopery Libora Kozáka a ten Vlastimila Hrubého zkušeně přehodil. Asistent Tomáš Mokrusch sice viděl ofsajd a Pavel Královec, jenž řídil svůj jubilejní 250. zápas v první lize, branku nejprve neuznal. Videorozhodčí však chybu pomezního napravil a Kozák se mohl po chvíli čekání definitivně radovat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Libor Kozák ze Sparty se raduje z prvního gólu utkání.

Inkasovaná branka s týmem Petra Rady, pouze mezi náhradníky byl tradiční defenzivní štít Tomáš Hübschman a místo něj nastoupil Tomáš Pilík, otřásla. Po čtvrthodině už prohrával o dvě branky po krásné individuální akci Martina Frýdka. Kapitán Pražanů překonal Hrubého pěknou střelou z rohu velkého vápna ke vzdálenější tyči.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ladislav Krejčí ze Sparty a Miloš Kratochvíl z Jablonce.

Jabloneckou souhru až do přestávky brzdily časté nepřesnosti. Přesto mohli deset minut před přestávkou snížit, hlavičku Tomáše Břečky Milan Heča vyrazil.

Střídající žolíci smazali manko

Zelenobílí se probrali až po pauze, hru výrazně oživili střídající Jan Chramosta za Pilíka a Jan Matoušek za Vladimira Jovoviče. Právě Matoušek ve 47. minutě chladnokrevně snížil po nechtěném přiťuknutí Ladislava Krejčího Matouškovi. Martina Doležala a spol. kontaktní branka nastartovala, Sparta se poté často bránila útokům domácích. Přesto mohl jistit výhru dvacet minut před koncem druhým gólem Kozák, jenže míč dobře netrefil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Matěj Hanousek ze Sparty a Miloš Kratochvíl z Jablonce.

V 74. minutě hosté chybovali v rozehrávce a Jablonec zaváhání potrestal. Chramosta ve vzdálenosti jedenácti metrů zády k brance patičkou tečoval přihrávku Jana Sýkory přesně k tyči. Zápas nedohrál střelec prvního gólu Jablonce Matoušek, který se deset minut před koncem zranil a musel střídat. V nastaveném čase už dokonce Jablonec slavil třetí gól, ten však neplatil kvůli útočnému faulu. Jablonec se Spartou remizoval a uhájil si před ní v tabulce tříbodový náskok.

16. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Sparta Praha 2:2 (0:2)
Branky: 47. Matoušek, 74. Chramosta - 4. Kozák, 17. Frýdek. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch - Marek (video). ŽK: Jovovič, Považanec, Krob, Kratochvíl - Vindheim, Kozák, Frýdek, Krejčí, Hanousek. Diváci: 4103.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Břečka, Krob - Jovovič (46. Matoušek, 83. Kubista), Kratochvíl, Považanec, Pilík (46. Chramosta), Sýkora - Doležal. Trenér: Rada.
Sparta: Heča - Sáček, Kaya, Lischka, Frýdek - Vindheim (68. Hanousek), Hašek (82. Mandjeck), Krejčí, Trávník, Hložek - Kozák (88. Tetteh). Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: