Hlavní obsah

Teplice i bez Džeka plánují útok na poháry

TEPLICE

I bez útočníka Edina Džeka, který přestoupil do Wolfsburgu, mají tepličtí fotbalisté před startem nové sezóny velké plány. Klubové vedení přivedlo nového trenéra Petra Radu, který dostal za úkol hned v příštím ročníku tým dovést do evropských pohárů. Kluboví činovníci to řekli na středeční tiskové konferenci.

Článek

V Teplicích prodali v létě nejen Džeka, ale také Tomáše Jirsáka, který odešel do Wisly Krakov. Nový kouč ale převzal dostatečně silný kádr, který by mohl uspět na cestě za vysokými cíli. "Naším plánem je hrát v příští sezoně poháry," označil jasně cíle Severočechů klubový šéf Štěpán Popovič.

Rada vlastní konkrétní plány, kde by chtěl tým po skončení sezóny vidět, prozradit nechce. "Kdo mě zná, tak ví, že mám cíle vždy nejvyšší. Pro mě ale bude důležité především hrát takový fotbal, který přitáhne diváky, pro které fotbal hrajeme," řekl teplický kouč jasně, že by rád zatraktivnil i způsob hry.

Hrdlička: Máme hráče s budoucností

Klub získal z prodeje hráčů téměř 150 milionů korun, během léta nečekaně vysoké sumy z přestupů však bezmyšlenkovitě nerozházel. "Je to záloha, jíž klub využije v dalších letech. Nehodláme peníze vydávat za zbytečně drahé přestupy z venku, to raději budeme dávat šanci našim mladým hráčům," tvrdil Popovič.

I proto je nejzvučnějším novým jménem Petr Smíšek, jehož si Rada přivedl z Jablonce. "Když jsme před dvěma lety přivedli Džeka, každý kroutil hlavou a dnes se každý bojí, jak se bez něj obejdeme. Ale máme dost schopných hráčů, v kterých je teplická budoucnost," tvrdí klubový ředitel František Hrdlička a jmenoval třeba Martina Fenina či Jakuba Mareše, kteří se dnes po týdenní dovolené vrátili do přípravy.

Fenin pravděpodobně Teplice opustí

Právě Feninova budoucnost na Stínadlech je ale hodně nejistá, protože především německé kluby mají o mladého útočníka velký zájem. Jméno konkrétního zájemce ještě v Teplicích úzkostlivě tají. "V příštím týdnu se chystají první jednání," prozradil jen Hrdlička.

Rada s Hrdličkou sice připustili, že soupiska pro podzim ještě nemusí být definitivní, ale žádaní hráči zatím na Stínadla nedorazili. Není tajemstvím, že potíže mezi tyčemi při zranění Patrika Koláře chtěl klub vyřešit angažováním Matúše Kozáčika, jenže ten se nakonec rozhodl pro Spartu.

Odložen je zatím i příchod Ludovica Sylvestreho, o kterého měl zájem trenér Rada. "Pokud bude k mání za rozumnou cenu ofenzivní záložník nebo útočník, další příchod není vyloučen," naznačil Hrdlička, po jakých typech se klub rozhlíží.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články