Hlavní obsah

Kladno - Teplice 0:2Teplický Fenin řádil v Kladně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Fenin 0 : 1
25. Fenin 0 : 2

Kladenští fotbalisté v ligové premiéře herně své diváky nezklamali, ale na body proti Teplicím nedosáhli. V dresu severočeského klubu se totiž činil Martin Fenin, který v neděli vstřelil dvě branky a díky němu hosté vyhráli 2:0, stejně jako oba loňské vzájemné duely.

Článek

V Kladně měla fotbalová liga svižný úvod sezóny, dokonce zde padl i první gól nového ročníku. Přitom lépe začali domácí, kteří vtrhli do zápasu hodně odvážně a už ve druhé minutě se pokoušel překonat Slavíka útočník Zachariáš, ale neuspěl.

Kladenské tribuny ještě nestačily vstřebat zklamání a už zažily další po inkasovaném gólu: po šanci následoval totiž rychlý brejk a teplický útočník Fenin hned na úvod sezóny prokázal, proč se o něj perou zahraniční kluby. Ve 134. vteřině utkání vstřelil nejrychlejší gól nového ročníku.

Domácí se pokoušeli o rychlý kontr, ale ani jejich další slibná šance gólem neskončila, protože Dočkal pálil z výhodné pozice nad. Divoký úvod nastartoval velmi vydařený zápas, akce se přelévaly z jedné strany na druhou a ofenzivy obou týmů měly navrch nad obranami. V 18. minutě mohli hosté přidat druhý gól, ale jinak hodně nejistý Pavlík výjimečně zachránil.

Ovšem ve 25. minutě už podruhé inkasoval a znovu byl hrdinou ve žlutém dresu Fenin, který opět nachytal v nedbalkách domácí střed obrany a jeho teč před brankou znamenal další gól.

Kladenští plnili předsezonní sliby a převáděli hodně otevřenou hru, která diváky zvedala ze sedadel. Ve 35. minutě byli blízko snížení, jenže tvrdá dělovka Jeslínka z hranice šestnáctky jen rozkmitala břevno. O minutu později se mohl znovu ukázat stejný útočník, ale jeho střelu Slavík vyrazil. Před poločasem pak mohl zkompletovat Fenin hattrick, když se znovu ocitl sám za kladenskými stopery, ale hlavičkoval pouze nad.

Zajímavý zápas pokračoval i po půli. Hosté se už do útočení tolik nehnali, a tak aktivnější byli domácí, jenže proměnit nedokázali ani největší šance. V 70. minutě si mohl Šelicha před Slavíkem vybrat, kam míč zasune, ale teplický brankář ho vychytal a následná dorážka Jeslínka skončila ve skrumáži.

V závěru už domácí nedokázali v teplém počasí udržet nasazené tempo, a tak hosty už pod větší tlak nedokázali dostat. Teplice naopak už taktickou hrou udržely jisté vítězství a střídajícího Fenina z hřiště vyprovázel zasloužený potlesk fanoušků obou klubů.

SK Kladno - FK Teplice 0:2 (0:2)
Branky: 3. a 25. Fenin. ŽK: Zachariáš, Gecov, Vršajevič - Lukáš. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Slavík. Diváci: 3100.
Kladno: Pavlík - Gross, Farbák, Killar, Beneš (46. Čáp) - Dočkal (76. Vršajevič), Gecov, Šelicha, Cigánek (85. Šilhan)- Zachariáš, Jeslínek. Trenér: Šilhavý.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Krmaš, Merzič - Verbíř, Doležal, Sabou, Gašparík (64. Koukal) - Fenin (88. Klein), Smíšek (74. Kroupa). Trenér: Rada.

Reklama