Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 1905 1:0Nudu v Plzni rozsoudila hrubka kapitána Klokanů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Vlkanova 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Nikterak vzrušující nedělní duel 18. kola fotbalové ligy mezi Plzní a Bohemians 1905 rozhodla chyba kapitána hostů Jindřiška, po které favoritovi zajistil vítězství 1:0 Kalvach. Viktoria tak Klokany porazila doma v 10 z 11 posledních zápasů. Pražané prodloužili venkovní mizérii, na podzim v 10 utkáních na soupeřových hřištích získali jediný bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňská radost.

Článek

Pokud někdo do Doosan Areny dorazil ve 30. minutě, ušetřil si půlhodinu v třístupňovém chladu. Na trávníku se totiž nic nedělo. Míč i hráči se pohybovali výhradně mezi šestnáctkami. Žádná šance, žádný únik, žádné přečíslení, žádná střela.

Když už se o ni pokusil kapitán klokanů Jindřišek, promáchl. Brzy ho napodobil domácí Krmenčík. První menší vzrušení přišlo až s ránou Kopice, kterou však Le Giang s přehledem ztlumil.

Viktoriánům, kterým chyběl zraněný Limberský, nakonec pomohla hrubka Jindřiška. Zkušený borec neustál Krmenčíkovo aktivní napadání, nechtěně vysunul do sóla Kalvacha. Reprezentační záložník vzápětí poslal Plzeň do vedení.

Zápas po přestávce plynul většinu času ve stejném, nezáživném módu. V 64. minutě se zničehonic mohli radovat hosté, střídající Keita měl na hlavě gól. Na malém vápně si naskočil na centr Podaného, netrefil však branku. Na druhé straně Krmenčík předložil střídajícímu Hořavovi, který nezvládl koncovku. Stejně si vedl krátké před koncem. Viktorii to ale mrzet nemuselo, těsnou výhru uhájila.

18. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 32. Kalvach. Rozhodčí: Julínek - Kubr, Vlček - Královec (video). ŽK: Chorý - Podaný. Diváci: 7260.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Kovařík - Kalvach, Procházka - Kopic (90.+2 Mihálik), Čermák (68. Hořava), Hloušek - Krmenčík (74. Chorý). Trenér: Vrba.
Bohemians 1905: Le Giang - Köstl, Hůlka, Krch, Schumacher - Hronek, Vacek (78. Novák), Jindřišek, Podaný - Nečas (88. Záviška), Ugwu (60. Keita). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: