Hlavní obsah

Tři góly za tři minuty! Hejkal vyčítá nevídaný kolaps chybujícímu stoperovi

Co víc už by chtěli. Dokázali domácí zaskočit a hned po přestávce se ujmout vedení. Jenže nevídaný kolaps je zase položil na lopatky. Fotbalisté Teplic v Mladé Boleslavi inkasovali v rozmezí 71. až 73. minuty hned tři góly a prohráli 1:3. Severočeši tak v lize již šest kol nezvítězili. Rozčarovaný trenér Stanislav Hejkal byl nezvykle adresný a porážku přišil stoperu Shejbalovi. „Dvě jeho chyby nás připravily o vítězství,“ durdí se kouč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Michal Hubínek z Boleslavi a Jan Shejbal z Teplic.

Článek
Fotogalerie

Co minuta, jeden gól. Třikrát po sobě. Tepličtí sice vedli, ale žádný div, že trojitý kolaps už nerozdýchali.

„Sehráli jsme povedené utkání. Jenže vlastní nedůsledností a hloupostí jsme se připravili o téměř jisté vítězství. Taková prohra nesmírně bolí, hrozně," láteří Stanislav Hejkal.

Trenér Teplic označuje za viníka defenzivního kolapsu stopera Shejbala, po jehož dvou chybách padly ve dvou minutách dva pro zvrat utkání důležité boleslavské góly.

„Nepochopitelný zkrat. Ve 20 sekundách dvakrát a práce 30 lidí kolem utkání je vniveč. Jako trenér jsem dal Shejbala na levého stopera, takže zodpovědný jsem i já," netají Hejkal.

Přitom cítí, že tak blízko jeho tým vítězství v Boleslavi dlouho nebyl.

„Musím se zamyslet, jestli má dál smysl pokračovat se Shejbalem na stoperu, protože jeho chyby se každý zápas hromadí. Pokaždé máme problém ve stoperské dvojici nebo trojici," vede si trenér svou.

Komličenko myslí i na ostatní

Středočeši obrátili skóre trefami Jiřího Klímy, Lukáše Budínského a Nikolaje Komličenka. Ruský bohatýr se tak desátou podzimní brankou znovu osamostatnil v čele tabulky střelců.

„Soupeř se připravuje na Komličenka a jeho spoluhráči toho využívají, neboť v protivníkově obraně vznikají díry při zdvojování hlídání našeho kanonýra. Hodně tak pomáhá spoluhráčům a nemá s tím problémy," kvituje trenér Jozef Weber, že boleslavské góly dávají i jiní hráči.

Za týden čeká jeho mužstvo v Praze na Spartě přímý souboj o třetí příčku, kterou Komličenko a spol. zatím drží.

Reklama