Hlavní obsah

Napadení muže v hotelu fotbalistou Barošem se neprokázalo

Správní orgán zastavil přestupkové řízení proti fotbalistovi Milanu Barošovi, které vedl kvůli údajnému loňskému napadení muže v hotelu ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Nepodařilo se prokázat, že by se Baroš jakéhokoliv přestupku dopustil. Rozhodnutí správního orgánu je pravomocné, sdělil v pátek ČTK v tiskové zprávě právní zástupce útočníka Baníku Ostrava Petr Kausta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec vítězného gólu Baníku Ostrava Ondřej Šašinka (vlevo) a Milan Baroš

Článek

Na konflikt upozornil 5. srpna deník Blesk. Napsal, že Baroš údajně muže v hotelové recepci napadl, udeřil ho pěstí do krku a způsobil mu distorzi krční páteře a hematomy na paži levé ruky. Obvinění Baroš již v neděli 4. srpna v e-mailové zprávě na dotaz deníku Blesk kategoricky odmítl s tím, že je lživé, uvedl Kausta.

Osmatřicetiletý Baroš se den po zveřejnění článku proti obvinění v tiskové zprávě znovu ohradil s tím, že se žádného protiprávního jednání nedopustil. Odmítl i tvrzení muže, že byl zjevně opilý. Mužova obvinění označil za účelová s motivací jej úmyslně dehonestovat před veřejností, jeho klubem a fanoušky. Případem se zabývala policie.

"Po prošetření zjistila, že ze strany Milana Baroše nebyl spáchán žádný trestný čin, a věc postoupila k formálnímu prošetření správnímu orgánu do přestupkového řízení," uvedl Kausta.

Správní orgán podle něj Baroše podezíral ze tří přestupků. Na základě dokazování ale podle Kausty přestupkové řízení zastavil s tím, že se Baroš nedopustil jakéhokoliv trestného činu, přestupku nebo jiného protiprávního jednání.

Baroš podle advokáta nyní očekává, že se mu muž veřejně v deníku Blesk omluví. Omluvu očekává také od Blesku, po deníku požaduje také odstranění všech článků s nepravdivými informacemi z jeho internetových stránek.

Reklama