Hlavní obsah

Kladrubský: Snad bude Slavia zase ustrašená

Radek MalinaSport.czPrávo

Poprvé v kariéře prožije v pondělí hutnou atmosféru derby pražských „S“ obránce Jiří Kladrubský. Jednadvacetiletý letenský bek dosud sledoval vyhlášený duel o krále Prahy jen v televizi a věří, že svou první účast promění ve vítězství. „Doufám, že fanoušci vytvoří stejnou atmosféru jako při utkání s Arsenalem,“ říká odchovanec Českých Budějovic v rozhovoru pro Právo.

Článek

V pondělí vás čeká první pražské derby se Slavií v kariéře. Co pro vás tenhle zápas znamená?

Strašně se těším. Není pochyb, že tenhle zápas je jiný než ostatní. Má své specifické kouzlo. Já do toho utkání nastoupím poprvé a rád bych z trávníku odešel s vítězstvím. Doufám, že fanoušci vytvoří stejnou atmosféru jako při utkání s Arsenalem. To byla kulisa vážně fantastická. Jen bych si tentokrát přál, aby konečný výsledek byl lepší a vítězství slavila tentokrát Sparta.

Jak jste prožíval souboje Sparty a Slavie v minulosti?

Dříve jsem sledoval derby pravidelně v televizi. Při tom posledním na jaře mi přišla Slavia taková ustrašená. Doufám, že teď tomu bude stejně.

Do Sparty jste přišel v létě. Ve čtvrtek jste výrazně přispěl k postupu v Poháru UEFA, když jste zachoval klidnou hlavu a proměnil penaltu. V případě vašeho neúspěchu jste byli vyřazeni. Prožíval jste tenhle okamžik hodně emotivně?

Stáli jsme uprostřed hřiště v objetí se spoluhráči a já přemýšlel, kam penaltu kopnu. Zdeněk Pospěch nám říkal, ať hlavně své rozhodnutí neměníme. Brankář pořád skákal doleva, tak jsem se rozhodl pro pravou stranu.

Vypadal jste velmi klidně. Nebál jste se?

Vůbec jsem nebyl nervózní, až jsem se tomu sám divil… Trenér se mě před rozstřelem ptal, jestli půjdu kopat. Řekl jsem, že ano. A že jsem šel pátý? Sám pro sebe jsem si říkal, že už na mě třeba ani nedojde a nebudu muset kopat.

Co pro Spartu před derby znamená postup přes dánské Odense?

Úspěch v Poháru UEFA nás určitě povzbudí. Byl to náš cíl dostat se do skupiny. To jsme splnili, takže teď můžeme být uvolněnější. Věřím, že vyhrajeme a smažeme tříbodový náskok Slavie.

Jak jste se chystal na derby?

V sobotu jsme měli volno, takže jsem vyrazil na jih Čech a odpočíval doma. V neděli jsme měli odpoledne trénink, a pak jsme vyrazili na soustředění. Snažil jsem se hlavně odpočívat, načerpat síly.

Reklama

Související témata: