Hlavní obsah

Trenér Kozel v Jablonci skončil, nástupce se hledá

Trenér fotbalistů Jablonce Luboš Kozel byl odvolán z funkce. Představenstvo klubu se v pondělí ráno shodlo na odchodu kouče, pod jehož vedením tým z devíti utkání vyhrál jediné a klesl na předposlední místo v prvoligové tabulce. Vedením byl dočasně pověřen asistent Jozef Weber, jméno Kozlova nástupce bude známo v průběhu týdne. Sport.cz to potvrdil generální ředitel klubu Petr Flodrman.

Článek

"Okruh kandidátů již máme, ale prozatím ho nebudeme zveřejňovat," řekl Flodrman na otázku, zda má již klub představu o trenérovi, který by měl Kozla nahradit. O tom, kdo na Střelnici zamíří, se dá jen spekulovat, protože činovníci zatím o možném řešení mlčí.

Volných koučů, kteří by mohli připadat v úvahu, je hned několik a zřejmě půjde o stejné muže, jako v případě Liberce, který se rozloučil s trenérem Zachem o víkendu. Tam padají jména Ladislava Škorpila, Jozefa Chovance, Josefa Csaplára či Jaroslava Hřebíka.

Jediná ligová výhra  

Jablonec sehrál pod Kozlem dosud 13 soutěžních zápasů, ale vůbec se mu nedařilo. Vyhrál pouze jediný ligový zápas a dvě utkání domácího poháru s týmy z nižších soutěží. Jinak šel od porážky k porážce, byl také vyřazen z Poháru UEFA. Start do ligy neměl Jablonec nikdy horší. Dokonce ani v sezóně 1999/2000, kdy nakonec skončil těsně na sestupovým pásmem; v této době už měl tehdy devět bodů.

Luboš Kozel po nedělním prohraném utkání na hřišti Mostu 1:2) říkal, že od klubu nedostal žádné bodové ultimátum. Podle jeho názoru nesou odpovědnost za postavení klubu v tabulce hlavně hráči. "Někteří hráči jsou v Jablonci až moc uspokojení, je jim skoro jedno, jestli jsme patnáctí nebo čtrnáctí. Na hřišti by měli vracet víc za to, jak se tady mají. I od zkušených hráčů se čeká víc," prohlásil Kozel po severočeském derby, které mu definitivně zlomilo vaz.

Dnes již bývalý kouč Jablonce je čtvrtým odvolaným trenérem v průběhu tohoto ročníku Gambrinus ligy. Vedle severočeských klubů sáhli už dříve ke změně v Českých Budějovicích, kde Františka Cipara nahradil František Straka, a v Mladé Boleslavi Luďka Zajíce vystřídal Zdeněk Ščasný.

Reklama

Související témata: