Hlavní obsah

Fanoušci Sparty poničili stadión a vyhrožují fotbalistům

PRAHA

Fotbalistům pražské Sparty vyhrožovala část jejich fanoušků. Jak uvádějí některé české deníky, vloupali se v noci z pátku na sobotu na letenský stadión neznámí pachatelé, postříkali sprejem sedačky na střídačce a na trávníku ve středovém kruhu nechali transparent s nápisem "Poslední varování". Podle sparťanského mluvčího Jakuba Otavy už klub podal trestní oznámení na neznámého pachatele. "Škoda je v řádu desetitisíců, přibližně 20-30 tisíc korun," řekl Sport.cz Otava.

Článek

Akce, kterou s největší pravděpodobností provedli členové sparťanského tvrdého jádra, byla reakcí na nevydařené výsledky a výkony týmu z poslední doby. Incident byl vyvrcholením nesouladu mezi klubem a části fanoušků, kteří například během prohraného utkání Poháru UEFA s Curychem skandovaným pokřikem vyzývali trenéra Michala Bílka k odchodu a uráželi útočníka Libora Doška.

Někteří fotbalisté pak v tisku své příznivce kritizovali a zareagovali i na noční sobotní akci. Po nedělní vysoké výhře v Mostě 5:0 nešli jako tradičně poděkovat "kotli" za podporu a před odchodem do kabin se spokojili jen se zamáváním. "Dnes byli naši diváci skvělí a zaslouží ocenění. Hráči ale byli zklamaní, že neměli větší podporu v nedávné době, kdy se týmu nedařilo," uvedl trenér Bílek na pozápasové tiskové konferenci.

V posledních letech jde o třetí vážnější problém Sparty s jejími fanoušky. Před dvěma lety kdosi poničil fasádu domu tehdejšího trenéra Jaroslava Hřebíka klubovými barvami a nápisem "Hřebíku táhni", v roce 2002 zase zaútočili ultras na autobus s výpravou cestou z prohraného utkání v Jablonci.

Reklama