Hlavní obsah

Sparta ulovila Součka. Podepsal smlouvu, ale přijde až po sezoně

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta hlásí novou posilu. Do letenského klubu přestoupil z Opavy záložník Filip Souček, který se Spartě upsal do konce roku 2023. Jarní část sezony ale ještě stráví ve slezském klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Souček po sezoně opustí Opavu.

Článek

V poslední době zvučné fotbalové příjmení se po Slavii objevuje i ve spojitosti se Spartou.

"Je to naprosto nepopsatelný pocit podepsat smlouvu v takovém klubu. Jsem v lize teprve půl roku a ohromně si vážím, že dostávám takovou šanci," uvedl devatenáctiletý středopolař na sparťanském twitteru..

„Filip Souček je mladý a talentovaný záložník, který má předpoklady hrát jednou ve Spartě důležitou roli. Má dobrý pohyb, je agresivní v soubojích, poctivý v defenzivě, podporuje i útočnou fázi, chce hrát s míčem. Po ztrátě balonu ihned pracuje, aby jeho tým získal míč co nejdříve zpět. To jsou vlastnosti, které se nám líbí," pochvaluje si novou akvizici sportovní ředitel Tomáš Rosický na klubových stránkách

Zároveň dodává, že pro hráčův vývoj je momentálně nejdůležitější, aby dodělal školu a pravidelně nastupoval. Proto bude na jaře ještě hostovat ve svém mateřském klubu a připravovat se na maturitu.

Start jara proti sparťanským rivalům

Opavský odchovanec debutoval v nejvyšší soutěži teprve v květnu minulého roku, když nastoupil na posledních 5 minut zápasu proti Dukle. V probíhajícím ročníku už měl podstatně vyšší zápasové zatížení, když odehrál 13 ligových a dvě pohárová utkání.

Foto: sparta.cz

Filip Souček už patří Spartě.

"Byli jsme v kontaktu s Tomášem Rosickým, docela dlouho se jednání táhlo. Jsem rád, že je všechno konečně hotové," líčí mladík. "Nejen v poslední době, sleduju Spartu odmala, je pro mě nejlepší český klub. A sleduju ji až dodnes."

Jarní hostování v Opavě bere jak rozumnou cestu. "Je to určitě dobře, budu mít větší prostor hrát. Navíc se mi blíží maturita, kterou bych rád dokončil a s čistou hlavou pak v létě přišel do sparťanské kabiny," uvědomuje si Souček.

Paradoxní je, že hned na startu jara čekají Opavu zápasy se sparťanskými rivaly, Plzni a Slavii. "V každém zápase chcete vyhrát. Tohle je motivace navíc, budeme je chtít obrat o body. Ideálně o všechny," usmívá se Souček.

Reklama

Související témata: