Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 0:1Jablonec se snažil, ale nakonec s Plzní prohrál 0:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Jarolím 0 : 1

JABLONEC

Trápení fotbalistů Jablonce pokračuje a nic na tom nezměnil ani zápas 14. kola první ligy, ve kterém Severočeši podlehli Viktorii Plzeň 0:1. V utkání, ve kterém byli domácí aktivnější, se hosté většinu zápasu bránili, ale v 84. minutě jim vyšel rychlý brejk a o tříbodovém zisku rozhodl Jarolím.

Článek

Jablonec měl od úvodních minut územní převahu, ale vážnější brankovou příležitost si nevypracoval, jelikož útočným akcím chyběla přesnější finální přihrávka či důraz. První šanci tak měli hosté v 17. minutě, kdy si po rychlém brejku naběhl na centr na zadní tyč Lecjakse Psohlavec, míč zpracoval a zpoza domácího beka bombou k tyči vyzkoušel Špitovu pozornost.

Ve 23. minutě po závaru před brankou Plzně se dostal k odraženému míči Klapka, tvrdě vypálil, ale jen do míst, kde byl připravený brankář Daněk. Jablonec se urputně snažil vstřelit branku, ale hostující defenzivní hráči s pomocí záložníků vše ustáli. Gólem neskončila ani další krásná akce, kterou mohl zakončit Baranek, chyběl mu však krok a ve snaze dohnat míč uklouzl.

Těsně před přestávkou měli domácí další možnost změnit skóre. Na centr Flachbarta si vyskočil Nulíček a hlavičkoval přesně k tyči, ale brankář Daněk bravurním zákrokem míč vyrazil. V úplném závěru první půle se opět blýskl Daněk, který s obtížemi chytil centrovaný míč před dotírajícím domácím hráčem. Následně si však gólman Plzně vysloužil žlutou kartu za zdržování.

Do druhého poločasu nastoupil Jablonec lépe

Druhou půli začal opět lépe Jablonec, ale Svátkovi radost ze zakončení pokazil včasným vyběhnutím Daněk. Hostující gólman měl plné ruce práce i v 51. minutě, kdy na roh vytěsnil střelu Loučky, směřující pod břevno. Tlak Jablonce sílil, do šestnáctky nebojácně pronikl Svátek, přihrál Barankovi, ale jeho bombu zablokoval Süsser na roh. Po hodině hry slibnou akci Jablonce zastavil pro změnu praporek asistenta Nováka.

Od té chvíle se ale fotbal z Chance arény vytratil a mrznoucí prořídlé obecenstvo pobavil jen údaj o počtu 2210 diváků, který notně pokulhával za realitou. Plzeň stále více kouskovala a zdržovala hru a utkání spělo k bezbrankové remíze. Vše mohl změnit už v 81. minutě Jarolím, ale Špit ještě střelu chytil. Pohroma pro jablonecké barvy přišla chvíli poté. Míč za obranu dostal Jarolím, své sólo zakončil přesně a rozjásal hrstku hostujících diváků v ochozech. Závěrečný zoufalý nápor Jablonce k vyrovnání nevedl.

FK Jablonec 97 - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 84. Jarolím. Rozhodčí: Jílek - Hojsík, Novák. ŽK: Knakal, Daněk, Jarolím, Šmejkal. Diváci: 2210.
Jablonec: Špit - Flachbart, Homola, Fukal, Krejčí - Baranek, Loučka, Klapka (66. Valenta), Hloušek - Nulíček, Svátek (80. Zelenka). Trenér: Komňacký.
Plzeň: Daněk - Šmejkal, Halama, Knakal (46. Süsser), Smola - Malchárek, Trapp, Lecjaks, Jarolím (88. Borek)- Smejkal, Psohlavec. Trenér: Levý.
První fotbalová liga, 14. kolo:
Slavia Praha - Olomouc 0:0ON-LINE
Mladá Boleslav - Teplice 1:1ON-LINE
Branky: 71. Rajnoch z pen. - 37. Doležal z pen.
Bohemians 1905 - Zlín 1:2ON-LINE
15:00České Budějovice - Liberec 2:0ON-LINE
15:00Jablonec - Plzeň 0:1ON-LINE
17:00Most - ŽižkovON-LINE
20:15Brno - Sparta PrahaON-LINE
PO 17:15Kladno - OstravaON-LINE

Reklama

Související témata: