Hlavní obsah

Den po výhře v derby Ďolíček rozkvetl. Chytí se velký talent v Bohemians?

Aktualizováno

Klubový boss Starka nad ním zlomil hůl. Označil fotbalistu za leklou rybu, kterou kvůli laxnímu přístupu přeřadil do béčka. Příbramský talent Roman Květ teď dostává další ligovou šanci v Bohemians 1905. Dvaadvacetiletý záložník Roman Květ bude v Ďolíčku hostovat do konce sezony z Příbrami a Klokani na něj následně mohou uplatnit opci na přestup. Pražané o tom informovali na svém webu den po vítězství v derby nad Slavií.

Foto: bohemians.cz

Kádr fotbalistů Bohemians 1905 rozšířil záložník Roman Květ.

Článek

Rozčarování bylo vzájemné. Vedení klubu nebylo s velkým talentem spokojené. A ani Roman Květ už nechtěl v Příbrami zůstat. Na podzim ho navíc přibrzdilo zranění a zasáhl jen do tří ligových zápasů. V zimě šéf Jaroslav Starka do kádru posledního týmu tabulky řízl a Květ si hledal jiné angažmá.

Našel ho v Ďolíčku.

"Jsem nadšený, že to vyšlo. Určitě se chci tady na Bohemce dostat do základní sestavy, udržet se tady a následně, aby se uplatnila opce. A mohl jsem být konečně bohemácký," říká Květ pro klubovou televizi.

"Byl jsem se podívat v Ďolíčku teď na zápas se Slavií a kotel, to bylo něco neuvěřitelného. Na to se tady na Bohemce těším ze všeho nejvíc," dodává.

Květ má v lize na kontě v dresu Příbrami 42 utkání a tři vstřelené góly. Prošel i mládežnickými reprezentacemi.

Klokany naopak opouští Jan Záviška. Univerzál odchází do Vlašimi na půlroční hostování bez opce.

Reklama

Související témata: