Hlavní obsah

Šok! Slavia prohrála na Slovácku. V Ďolíčku gól nepadl

dos, mmSport.cz
Aktualizováno

Prvotřídní překvapení na úkor mistra! Pražská Slavia v nedělním 23. kole fotbalové Fortuna ligy prohrála na hřišti Slovácka 0:2 a na jaře ztratila už druhý ze tří zápasů. Díky luxusnímu náskoku z podzimní části stále drží pozici lídra, druhá Plzeň však na ni ztrácí už deset bodů. Ve druhém nedělním duelu se rozešli pražští Bohemians 1905 s Karvinou bez branek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Vladimír Coufal (vlevo) ze Slavie a Josef Divíšek ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Celý dlouhý podzim bez klopýtnutí, a teď tohle. Jako by se sešívaní ještě neprobudili ze zimního spánku... Slavia byla na Slovácku samozřejmě jasným favoritem, na půdě soupeře vyhrála předchozích pět utkání. Tentokrát však narazila. Přestože měla více ze hry a na branku domácích vypálila osm střel, žádná z nich se neujala.

To tým z Uherského Hradiště byl v koncovce mnohem efektivnější. Domácí vystřelili mezi tři tyče jen čtyřikrát a z toho dva pokusy skončily za Kolářovými zády. Nejprve se v první půli trefil Milan Petržela a v závěru utkání přidal pojistku střídající Ondřej Zahustel. Slovácko poskočilo na páté místo a ztrácí tři body na třetí Jablonec.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Slavie Ondřej Kolář inkasuje druhou branku.

Ani druhý tým z pražských Vršovic gól nedal, na druhou stranu ani nedostal. Klokani se v utkání s minimem šancí rozešli s Karvinou bez branek, se soupeřem už popáté po sobě neprohráli a neinkasovali a na 11. místě před ním udrželi čtyřbodový náskok. Karviná nenašla přemožitele a nedostala gól ani ve třetím jarním utkání a na třináctý Zlín ztrácí dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Choreo fanoušků Bohemians 1905 k příchodu útočníka Jhona Mosquery před utkáním s Karvinou.

Reklama