Hlavní obsah

Fotbaloví fanoušci se domluvili a poprali se v Olomouci

OLOMOUC

Rozdat si to při hromadné bitce ještě před fotbalovým zápasem se rozhodli v sobotu v Olomouci radikální fanoušci zdejšího SK Sigma a Bohemians Praha. Zhruba sto z každého z obou táborů se jich sešlo kolem 16.45 hodin, tedy čtvrt hodiny před začátkem utkání, na parkovišti přírodního koupaliště Poděbrady na okraji Olomouce.

Článek

„Sraz přibližně dvou set fanoušků, který byl zřejmě dopředu domluven, doprovázely potyčky, které po příjezdu policie ustaly. Když však kolem skupinky fanoušků projíždělo policejní auto v civilním provedení, jeden z nich dřevěnou násadou rozbil přední okno levých dveří. Došlo přitom k drobnému poranění policisty ve vozidle,“ řekla Právu v neděli olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Poté, co policisté podle ní muže vyzvali, aby násadu odhodil, zvedl ji do výšky ramen a udělal krok směrem k policistů. „Ti opakovali opět výzvu, na kterou muž nereagoval a proto použili další donucovací prostředek a to hrozbu střelnou zbraní. Následně za pomoci hmatů a chvatů povalili výtržníka na zem a nasadili mu pouta,“ uvedla mluvčí.

Během zákroku nebyl podle ní útočník zraněn. Při kontrole na alkohol mu bylo dechovou zkouškou naměřeno 2,79 promile alkoholu a byl převezen k lékařskému odběru krve a následně umístěn do Protialkoholní záchytné stanice v Olomouci.

„Jde o jednatřicetiletého muže z Prahy, který je podezřelý ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ dodala mluvčí. V akci bylo v sobotu v Olomouci kvůli fotbalovému utkání mezi Sigmou a Bohemians od 14 do 22. hodiny 120 policistů a 40 městských strážníků. Na stadiónu ani v jeho okolí nedošlo k porušení veřejného pořádku.

Reklama