Hlavní obsah

Šílený kolotoč Sparty nekončí. Zastaví ho nový přítel Plíškové?

Praha

Čtyřicet let nebyla fotbalová Sparta v tabulce po 23. kole tak nízko. Sedmá byla v sezoně 1979/80, nakonec skončila až desátá. Pokud jde o start do jara, jediný bod z úvodních tří kol je pro Letenské vůbec nejhorší v samostatné české lize. Mizérii týmu věrně ilustruje šílený kolotoč v obraně. Vystřídalo se již sedm stoperů, kteří vytvořili celkem devět dvojic. Pořádně však nefunguje žádná...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek (vlevo), Dávid Hancko ze Sparty a Ondřej Karafiát ze Slovanu Liberec během utkání na Letné.

Článek
Fotogalerie

Hledání ideální stoperské dvojice se pomalu stává rébusem pro matematiky. Pomocí vzorečku mohou nabídnout, kolik možností ještě zbývá.

Největší jarní stálicí je zatím Dávid Hancko.

Slovenský reprezentant shodou okolností vytvořil nový zamilovaný pár s Kristýnou Plíškovou. Česká tenistka na sociální síti uvedla, že na nedávnou show kolumbijského umělce Malumy vyrazila se svým „baby", právě Hanckem.

Zatímco obránce se rozešel s Laurou Longauerovou, slovenskou Miss Universe 2019, dvojče slavnější Karolíny Plíškové dříve randilo s hokejisty. Dominikem Volkem a ještě před ním Michalem Neuvirthem.

Po vyloučení další změna

Letenští každopádně doufají, že nová láska půjde Hanckovi k duhu. V sobotu byl v duelu se Zlínem vyloučen Mandjeck, takže ve středečním čtvrtfinále poháru s Baníkem dojde k další vynucené změně.

„Teď máme pohár, který je pro mě rozhodující. Mandjeck nebude a my se musíme rozhodnout, jestli necháme Štetinu. Začal trénovat Kaya. Uvidíme. Situace si vyhodnotíme. Je to příležitost dát dalším hráčům šanci. Uvidíme, jestli se ji chopí nebo ne," avizuje trenér Václav Kotal.

Zápasy stoperských dvojic v lize:
8 Kaya - Lischka
3 Štetina - Costa
3 Mandjeck - Lischka
2 Radakovič - Hancko
2 Hancko - Lischka
2 Mandjeck - Hancko
1 Štetina - Kaya
1 Radakovič - Štetina
1 Štetina - Hancko

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava