Hlavní obsah

Na pořádek při nedělním pražském derby dohlédnou stovky policistů

Praha

Na nedělní pražské fotbalové derby mezi Slavií a Spartou budou na stadionu v Edenu i jeho okolí dohlížet stovky policistů z pořádkové, kriminální, dopravní a cizinecké policie. V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem jim budou vypomáhat i pražští strážníci. Dnes o tom informovala mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová. Připomněla, že na stadionu i mimo něj platí zákaz používání pyrotechniky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

"Při přípravě bezpečnostních opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se opatření dotkne. V případě potřeby bude situaci ze vzduchu monitorovat i policejní vrtulník," uvedla Siřišťová.

Návštěvníci podle ní musejí počítat s kontrolami u vstupů na stadion, měli by tedy přijít s dostatečným časovým předstihem. Stadion bude otevřený od 15:00, zápas začne v 17:00.

Policisté podle Siřišťové zajistí doprovod fanoušků Sparty ze stanice metra Hradčanská ke stadionu. Budou dohlížet nejen na ochranu veřejného pořádku, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

"Nutno také zmínit, že parkovací kapacity kolem stadionu Eden jsou omezené, proto prosíme návštěvníky fotbalového utkání, aby nechali svá vozidla doma a využili v co největší míře městskou hromadnou dopravu. Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy," doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata: