Hlavní obsah

Zlín - Bohemians 1905 2:3Bohemians slaví první venkovní výhru v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Pulkrab 0 : 1
37. Vaníček 0 : 2
39. Simerský 1 : 2
65. Pulkrab 1 : 3
82. Jawo 2 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili ve 24. kole první ligy ve Zlíně 3:2 a připsali si první venkovní výhru v této sezoně nejvyšší soutěže. Dvě branky Klokanů vstřelil Matěj Pulkrab, jednu přidal Antonín Vaníček. Za domácí snižovali Dominik Simerský a Lamin Jawo. Zlín nedokázal vyhrát ani ve čtvrtém jarním zápase a zůstal na třináctém místě tabulky. Pražané si upevnili jedenáctou příčku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují z gólu, zleva Antonín Vaníček, Martin Dostál a Josef Jindřišek.

Článek
Fotogalerie

Ve čtvrté minutě kopali domácí přímý kop z hranice šestnáctky, ale Čanturišvili s ním nenaložil vůbec dobře a trefil jen zeď. To byla na dlouhou dobu jediná větší šance "Ševců" navzdory tomu, že opticky měli více ze hry.

"Klokani" předváděli jednoduchý fotbal s rychlým přenášením hry a slavili s tím úspěch. V deváté minutě protáhl Rakovana Vodháněl a byl z toho roh, po něm hlavičkoval Šmíd těsně vedle.

Z gólu se Pražané radovali v 16. minutě. Po pěkné kombinaci Vodháněla s Vaníčkem mířil přesně Pulkrab a dal svůj první gól v tomto ligovém ročníku.

Následná převaha Zlína byla vysoce neefektivní, bez šance, nápadu, myšlenky. Naopak další povedená kombinace přinesla hostům druhou branku. Hůlka ve 37. minutě pronikl snadno do šestnáctky, dal míč pod sebe Vaníčkovi, který se nemýlil. Také on skóroval poprvé v ligové sezoně.

Klesající šance Zlína vzápětí oživil stoper Simerský, když Jiráčkovu přihrávku napálil pod břevna a snížil na 1:2. V závěru poločasu ještě střílel těsně vedle domácí Poznar.

V druhé půli opět diktoval průběh hry domácí tým, ale znovu bez nápadu a momentu překvapení, který by vytvořil střeleckou příležitost. Až v 60. minutě vypálil tvrdě Čanturišvili, ale Le Giang byl na místě.

Bohemians stačilo poctivě bránit a v 65. minutě zvýšili vedení. Po standardní situaci využil zmatku ve zlínské obraně opět Pulkrab a svým druhým gólem v zápase nasměroval Pražany ke třem bodům.

Zlín ještě snížil, když se v 83. minutě prosadil přesnou střelou Jawo. Vyrovnat už domácí nedokázali, byť po Ikanunieksově střele byli blízko. "Ševci" na jaře doma poprvé prohráli 2:3 a po zimní přestávce zatím získali jediný bod za remízu na Spartě.

24. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 2:3 (1:2)
Branky: 39. Simerský, 82. Jawo - 16. a 65. Pulkrab, 37. Vaníček. Rozhodčí: Klíma - Šimáček, Váňa. ŽK: Buchta, Jawo, Matejov, Čanturišvili - Bartek, Krch. Diváci: 2781.
Zlín: Rakovan - Simerský, Buchta, Cedidla (62. Džafič) - Matejov, Fantiš, Hlinka, Jiráček, Čanturišvili (83. Ikaunieks) - Poznar, Jawo. Trenér: Kameník.
Bohemians: Le Giang - Bederka, Krch, Šmíd, Schumacher - Bartek (28. Dostál), Jindřišek, Hůlka, Vaníček (46. Nečas) - Vodháněl, Pulkrab (87. Puškáč). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: