Hlavní obsah

Teplice chtějí do evropských pohárů

TEPLICE

Probojovat se do evropských pohárů, to je hlavní cíl, který před sebou mají na začátku nové sezóny fotbalisté Teplic. „Stejné plány ale neskrývá ani dalších šest nebo sedm týmů, takže očekáváme velkou vyrovnanost ligy,“ uvedl Štěpán Popovič, předseda představenstva klubu. „Do sezóny jdeme se vztyčenou hlavou, ale i s jedním negativem. A tím bylo brzké vyřazení z Poháru Intertoto od Honvédu Budapešť, které jsme si způsobili sami,“ dodal klubový šéf.

Článek

Nový trenér Jiří Plíšek, který před týdnem nahradil Petr Radu, nechystá převratné změny. „Chci zachovat kontinuitu. Postupně se seznamuji s prostředím a atmosférou. Jsem rád, že je tady celkem široký hráčský kádr. Konkurence panuje hlavně v ofenzivní fázi, kde máme typologicky rozdílné hráče. Můžeme vytvořit zajímavé útočné dvojice. Střelcem by měl být především Jun,“ nastínil 35letý kouč.

V Teplicích si hodně slibují od Štěpána Vachouška, posily z Austrie Vídeň. „Zpočátku se těžko dostával do tempa, ale už vylepšil kondici a určitě bude platným hráčem,“ řekl trenér na jeho adresu. O místa v sestavě bojují i navrátilci z hostování v druholigovém Ústí nad Labem – Mahmutovič, Vondrášek, Hanzlík, Pimpara.

Pravý obránce Josef Kaufman odešel na hostování s opcí do norského Vikingu Stavanger. „Při každém prodloužení smlouvy dostával slib, že za určitých podmínek bude uvolněn do ciziny. Chtěli jsme, aby v Teplicích odvedl maximum, což snad splnil. A po čtyřech letech mu teď vyšla třetí a nejatraktivnější zahraniční nabídka,“ poznamenal ředitel klubu František Hrdlička.

„Zájem z ciziny byl i o Lukáše, Merziče, Rosu, Smejkala, ale zatím jsme je udrželi. Sparta sondovala možnosti ohledně Mareše. Existovala varianta s jeho odchodem za odpovídající cenu nebo výměnou za stejný typ hráče. Prozatím z toho sešlo a Mareš v Teplicích ještě zůstává,“ sdělil klubový ředitel. Teplice ale opustili Benát (Č. Budějovice), Rilke (Žilina), Kroupa (Zlín) a slovenský útočník Hesek bude na podzim hostovat v Jablonci. Úvod podzimu nestihnou dlouhodobí marodi Merzič a Smíšek.

Reklama

Související témata: