Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Olomouc 2:1Olomoucká neporazitelnost skončila v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Řezníček 1 : 0
30. Poláček 2 : 0
57. Hořava 2 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi prolomili více jak dva roky trvající prokletí a konečně na svém hřišti Hanáky 2:1 porazili. Navíc se postarali o první porážku olomouckých svěřenců Zdeňka Psotky v této sezóně. Rozhodl rychlý nástup, kdy se za Středočech trefili Řezníček s Poláčkem, za hosty ve druhé půli snižoval Hořava.

Článek

„Utkání rozhodl první poločas, svou lehkovážností jsme soupeři darovali šance. Přesto jsme se i v první půli dostávali na dostřel mladoboleslavské branky, bohužel nám chyběla agresivita v zakončení,“ zlobil se po utkání kouč Sigmy.

Hosté začali sice aktivněji, ale již ve 3. minutě mohli prohrávat. Gólman Hanáků Drobisz řešil laxně situaci na hranici vápna, což lobem do odkryté branky mohl potrestat Papadopulos. Jeho pokus letěl ovšem jen těsně vedle levé tyče olomoucké brány.

V osmé minutě se již domácí z gólu radovali. Aktivní Poláček na levé straně hřiště vybojoval míč pro Řezníčka, jenž si zaběhl do vápna a nekompromisní dělovkou pod břevno nedal strážci hostující svatyně šanci. Hrozivou hrubku udělala olomoucká obrana ve 30. minutě. Její stopeři si posílali míč mezi sebou, čehož využil pozorný Poláček, míče se na hranici pokutového území zmocnil a střelou po zemi do odkryté branky zvýšil na 2:0. .

Hosté kupili chybu na chybu, přesto se dočkali  v  57. minutě snížení a tudíž i naděje. V mladoboleslavské šestnáctce se totiž střelou ke vzdálené tyči prosadil Hořava. Mendy  o chvíli později na druhé straně hlavičkou po standardce orazítkoval jen tyč olomoucké brány.

„První půle byla podle představ. Hráli jsme kvalitně směrem dopředu. Soupeře jsme do vážné šance nepustili. Škoda, že jsme se inkasovaným gólem dostali pod tlak,“ řekl po zápase domácí trenér Pavel Hapal.

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:1 (2:0)
Branky: 8. Řezníček, 30. Poláček - 57. Hořava. Rozhodčí: Matějek - Teuber, Dobrovolný. ŽK: Janíček - M. Hubník, Komárek, Heidenreich. Diváci: 4840.
Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Rajnoch, Sylvestre (70. Opiela), Poláček - Papadopulos (86. Kysela), Řezníček (59. Pecka). Trenér: Hapal.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Šuškavčevič (46. Hudec), Komárek, Heidenreich - Hořava (85. Rossi), Kaščák - M. Hubník, Melinho, Kazár (46. Onofrej) - Ordoš. Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: