Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 2:0Plzeň ve Zlíně prohrála, takže trenér i hráči budou platit 300 tisíc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Bača 1 : 0
90. Žůrek 2 : 0

ZLÍN

V Plzni bude pořádně horko. V prologu k devátému kolu fotbalové ligy ve Zlíně kapitulovala a po prohře 0:2 odjela z Moravy s prázdnou, navíc dohrávala jen v deseti bez vyloučeného Limberského, takže nevalný dojem z předchozího domácího duelu s ostravským Baníkem nesmazala. Třistatisícová pokuta tudíž hráče nemine. Zato Zlín se vytáhl a po výhře opustil poslední příčku v tabulce.

Článek

Dosud poslední Zlín vydřel druhé vítězství v sezóně, naopak Plzeňští na tříbodový zisk čekají už od úvodního kola. Pokuty, které jim vedení klubu podmíněně uložilo po domácí porážce v minulém kole s Baníkem, jsou už realitou.

Šilhavý: Pokutu dostanu i já

„Týkají se samozřejmě i mě,“ tvrdil plzeňský trenér Jaroslav Šilhavý, který litoval řady neproměněných šancí.

„Platí to zejména o začátku druhé půle. Po vyloučení Limberského jsme to pak už měli těžké. Hráli jsme v závěru vabank, avšak místo vyrovnání jsme z brejku inkasovali druhý gól. Oproti minulým zápasům jsme se ale herně zvedli, potýkáme se ovšem s nedůraznou koncovkou,“ uvědomoval si Šilhavý, který měl poprvé do ofenzivy k dispozici Koláře, jenž přišel v týdnu ze Sparty.

Bača zařídil vedení

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji. Už ve 4. min. se řítil na brankáře Poštulku Bača, avšak v rozhodujícím okamžiku na mokrém trávníku uklouzl. Poté Zbožínek mířil po přímém kopu volejem těsně vedle pravé tyče. Pak zahrozili i Západočeši, avšak přečíslení dva na jednoho nezužitkovali. Rezkovu přihrávku na Tatanašviliho vystihl Zbožínek a odvrátil míč na roh.

V závěru první půlhodiny prořídlé hlediště jásalo. Bača dostal přesný míč od Šmahaje mezi hostující zadáky a tváří v tvář Poštulkovi otevřel technickou střelou skóre - 1:0. Druhý gól Zlína pak mohl po ideálním Bačově uvolnění přidat Kroupa, ale sám před Poštulkou vyloženou příležitost prováhal. Před pauzou byli Plzeňští blízko vyrovnání, avšak po závaru v domácí šestnáctce zachraňoval na brankové čáře Kroča.

Vyloučení Limberského ofenzívu zbrzdilo

Po změně stran Plzeňští výrazně přidali. Baránek lapil tutovku Kolářovi a při několika dalších akcích hostů se Zlíňané jen se štěstím ubránili. Ještě jednou je výrazně podržel Baránek, který si s námahou poradil s dělovkou střídajícího Petržely.

V útočné snaze potom hosty zbrzdilo vyloučení Limberského, jenž stáhl zezadu Kroupu, který by jinak už zřejmě pelášil sám na gólmana. Hosté se přesto ani v deseti nevzdali, Varadi ovšem ve výhodné pozici přestřelil. Valaši hrozili po příchodu Žůrka z rychlých brejků. Z jednoho z nich vstřelili v nastaveném čase pojišťovací gól.

Levý přijde zřejmě příští týden

„V naší situaci jsme vybojovali strašně důležité body. Na mých hráčích bylo znát, jak moc jsme se strachovali o výsledek. Nervozita z nás nespadla ani v době, kdy jsme měli na hřišti o jednoho muže víc. Závěr utkání jsme ale naštěstí zvládli,“ radoval se kouč Zlína Ladislav Minář, který vede mužstvo dočasně místo odvolaného Josefa Mazury.

„Možná už příští týden dotáhneme příchod trenéra Stanislava Levého,“ oznámil Minář, jenž je zároveň sportovním ředitelem zlínského klubu.

Zlín - Plzeň 2:0
Branky: 28. Bača, 90. Žůrek. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Santarius. ŽK: Zúbek, Bača, Žůrek, Malcharek - Trapp, Rada. ČK: 70. Limberský (Plzeň). Diváci: 2488. Poločas: 1:0.
Zlín: Baránek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Penner - Malár (60. Vyskočil), Zúbek, Šmahaj, Konečník (87. Kraus) - Bača (73. Žůrek), Kroupa. Trenér: Minář.
Plzeň: Poštulka - Rada (87. Krbeček), Halama, Hochmeister, Trapp (62. Petržela) - Limberský, Horváth, Jiráček, Kolář - Rezek, Tatanašvili (65. Varadi). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: